МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на микс от Бял, син и розов лен - уникален сорт с луксозен декоративен ефект

Семена на микс от Бял, син и розов лен - уникален сорт с луксозен декоративен ефект - Лен семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена на микс от Бял, син и розов лен - уникален сорт с луксозен декоративен ефект
3.50 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: S033350

Опции

Купи
 • Характеристика на цветаРастението притежава заострени листа, цветът на цветчетата му е беличък, а средата им е червена. 
 • Период на цъфтеж: Периодът, в който белия лен цъфте е от началото на месец юни до краят на месец юли.
 • Височина на растението: Достига височина до 50 см. 
 • Дълговечност: Ленът е едногодишно растение.
 • Устойчивост при ниски температури: Декоративното цвете има нужда от слънчева светлина и леко влажен въздух, няма търпимост към резки промени в температурите. 
 • Необходимост от поливане: Ленът има нужда от редовно, но умерено поливане. 
 • Почвени условия: Растението има слаба коренова система, затова има необходимост от почва, богата на лесно усвоими хранителни вещества.
 • Нужда от светлина: Това цвете вирее най-добре, когато е изложено на пряка слънчева светлина.
 • Период на сеитба: Подходящият период за сеитба на семената на декоративния лен е през месец март и месец април.
 • Схема на отглеждане: Ленът е лесно за отглеждане растение, което не изисква особено големи грижи. Важно е да засеете семенцата в богата на лесно усвоими хранителни вещества почва, защото лена има слабо развита коренова система. Друго необходимо условие, е да отглеждате растението на слънчево място – ленът е много подходящ за украса на алеи, лехи или за отглеждане в саксии или сандъчета. Не забравяйте и да поливате редовно растението, защото има нужда от влага. 
 • Разфасовка / брой семена: 0,75 гр. семена на лен се съдържат в една опаковка.

Представяме ви новото попълнение към нашия онлайн магазинсемена на красивият декоративен лен, лесно за отглеждане едногодишно растение, с нежни бели цветчета. 

Ленът е декоративно и цъфтящо растение, което може да се култивира както за ленено семе, така и само като декоративно растение. 

Цветето се характеризира с жилави стъбла и плоски или куповидни цветчета, с по пет венчелистчета.

Ленът е топлолюбливо растение и се развива най-добре на слънчеви и леко влажни места. Смущаващо за развитието му са резките промени на климата и по-конкректно - големите разлики в температурите. Препоръчително е при отглеждането му да изберете слънчево, но проветливо място, защото растението обича слънцето, колкото и влагата, и трябва да внимавате да не се изсуши прекалено много въздуха около него. 

Когато сеете семената на цветето, е важно да изберете почва, която е богата на лесно усвоими хранителни вещества. Това е необходимо условие, защото цветето има много слабо развита коренова система.

От семенцата за декоративен микс лен, които може да откриете в нашия онлайн магазин, вие ще получите едногодишно растение, с височина до 50 см.

Листата на ленът са заострени, а цветята - белички, с червен център. 

Може да сеете семената на белият лен през месец март и месец април, на дълбочина в почвата - 1 см. Цветето започва своя цъфтеж в началото на месец юни и продължава до краят на месец юли.

Декоративният лен е перфектната цветна украса, която може да отглеждате в саксии и сандъчета - на балкона, или на двора, както и за лехи и алеи. Важно условие е ленът да получава пряка слънчева светлива и да бъде поливан редовно, но умерено, за да расте и да се развива правилно.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаБял, Розов, Син
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив