МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на бяло зеле Грандслем F1 (Grandslam F1) Саката - сорт за средно ранно и късно производство за пазар и кисело зеле

Семена на бяло зеле Грандслем F1 (Grandslam F1) Саката - сорт за средно ранно и късно производство за пазар и кисело зеле
Семена на бяло зеле Грандслем F1 (Grandslam F1) Саката - сорт за средно ранно и късно производство за пазар и кисело зеле
15.30 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SAKA024

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Зеле Грандслем F1 (Granslam F1) се предлага в разфасовки 1000 бр., 2500 бр. и 10 000 бр. семена.
  • Норма за сеитба: Средната норма за сеитба на бялото зеле е 40-50 грама семена Гранд Слем F1 на един декар земеделска земя. 
  • Реколта: Гранд Слем F1 дава богата реколта от висококачествени и едри бели зелки, с атрактивен вид и много добър вкус.
  • Период на сеитба: Едроплодното зеле е подходящ сорт за средно ранно и късно производство. За средно ранна сеитба засейте висококачествените семенца Гранд Слем F1 от края на месец март до края на месец април – от около 25 март до 25 април. За късна сеитба, подходящият период на сеене е краят на месец май – от около 10 до 20 май. 
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: -
  • Вегетация: Вегетационният период на японския хибрид Гранд Слем F1 на Саката има продължителност около 75-90 дни след разсаждане. 
  • Характеристика на плода: Бялото зеле Гранд Слем F1 (Grand Slam F1) е висококачествен сорт, който се характеризира с отличен пазарен вид и страхотни вкусови качества. Хибридът е усъвършенстван с едроплодно зеле, средно тегло на главата е 3-5 кг, с кръгла форма и здрави покривни листенца. Вътрешността е крехка и много сладка. Гранд Слем F1 на Саката притежава много добра съхраняемост и транспортабилност. 

Добавихме в нашия онлайн магазин висококачествени семена на бяло зеле Гранд Слем F1 (Grand Slam F1)страхотен хибрид, дело на световноизвестната японска фирма Саката (Sakata). 

Гранд Слем F1 е едро зеле, което се характеризира с отличен търговски вид и е подходящо за средно ранно и късно производство.

Японският хибрид формира едри зелки с кръгла форма, като средният размер на една зелева глава варира от  3-5 кг. Вътрешните листенца са много нежни, а външните покривни – много здрави. Бялото зеле впечатлява с висока добивност и отлични вкусови качества. 

Едрополодният сорт Гранд Слем F1 изпъква с много добра съхранямост, след прибиране и висока издръжливост при транспортиране. 

Освен страхотни хранителни качества, зелето съдържа в себе си и много лечебни и полезни свойства. 

Характеризира се с богато съдържание на витамини, като към групата се включват Витамин А, Витамин C, Витамин B и Витамин Е. 

Витамин C и витамин B, които се намират в състава на зеленчука с високо съдържание, стимулират горенето на мазнини и забързват метаболизма, като по този начин зелето се превръща във ваш помощник за премахването на токсините от тялото и освобождаването от излишните килограми.

Освен това, Витамин C спомага и за повишаване на имунната система, а Витамин В балансира нервната система и играе ключова роля за намаляване на стреса. 

Витамин А помага за грижата и доброто здраве на очите, а Витамин Е поддържа кожата свежа, здрава и красива. 

Освен вкусно, зелето е и много полезно. То е неотлъчна част от българската кухня, като участва в направата на салати, ястия, както и на зимни трушии. 

Японският сорт Гранд Слем F1 е висококачествена едроплодно бяло зеле, което е апетитно и като свежо зеле, и като кисело. Можете да откриете семената на средно ранният и късен сорт, с атрактивен търговски вид и множество издръжливости в градинарски онлайн магазин – semenata.bg.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив