МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на бяла ниска детелина Nano Repens представени от Севън Сийдс

Семена на бяла ниска детелина Nano Repens представени от Севън Сийдс
Най-продаван
Семена на бяла ниска детелина Nano Repens представени от Севън Сийдс
26.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SA00120

Опции

Купи

Търсите ли идеи за лесно, ефективно и бързо затревяване на площи в градини, дворове, паркове и т. н.? В Севън Сийдс и магазин Semenata bg ви представяме страхотен продукт, който ще ви впечатли със завидни резултати постигнати с минимални грижи. Набавете си още сега еднокомпонентни тревни смески от Семена на Бяла Ниска Детелина, за да сте подготвени за сеитба през подходящия сезон. 

Какви са предимствата на Ниската бяла детелина?

Този сорт детелина Trifoglio Nano Repens притежава висока декоративна стойност с деликатната структура на нежните листенца. При подходящи условия на отглеждане ще се радвате на гъст и свеж тревен килим с уникална текстура и много добра устойчивост на газене и промени в климатичните условия. 

Въпреки нежния вид на ситните детелини, тревната настилка с ниска бяла детелина притежава средно голяма устойчивост на утъпкване, което прави сорта подходящ за затревяване на дворове и градини, които се използват за почивка, игри и събирания. 

Както и името подсказва, този сорт детелина е ниско растящ. Тази особеност на сорта спомага за по-лесната поддръжка на терените. Всъщност, по-малката нужда от косене е сред най-големите предимства на сорта Ниска Бяла детелина, които привличат професионалисти и любители градинари. Засяването и поддържането на тревните площи е достатъчно лесно, за да се следва с успех дори от градинари с минимален опит в затревяване на терени.
Тревните килими са гъсти и изравнени, което допълва красотата на настилката от зеленина. Красивите бели цветчета на детелината допринасят за уникалния вид на терените и подсилват декоративния ефект от нежните растения.

Ниската бяла детелина е устойчива на студ. Сортът е напълно приспособен за климатичните условия в България и е вечнозелен. 

Сеитба на семената на Ниска бяла детелина, представени от Севън Сийдс

Семената на бялата ниска детелина са много ситни, което позволява засяване на големи площи с опаковки със стандартен грамаж. Най-подходящото време за сеитба са месеците с температури от 15 – 25 С градуса. Препоръчва се засяването да се планира от началото на пролетта до началото на лятото, а именно, края на Февруари – Юни. Есенните месеци също са подходящи за сеитба преди началото на сланите – Септември – Октомври. 

Процесът по засяване не се отличава от стандартните дейности по сеитба на тревни смески. Теренът трябва да се разоре и почисти от плевели. Семената се разпръскват равномерно, след което се покриват с тънък слой почва. Площите се валират след сеитба. Редовното поливане е задължително, за да се поддържа оптимална влага в почвата за покълване на семената. Периодът за покълване продължава около 2 – 3 седмици в зависимост от условията. 

Ниските Бяли детелини се развиват най-добре върху хумусна почва, леко кисела или засолена. Откъм изисквания за светлина, желателно е да изберете терен с изобилие от светлина. Сортът се развива добре и на полусянка, но не и на напълно засенчени площи. 

Тревните килими се нуждаят от косене между 1 седмично до 2 месечно (в зависимост от хранителността на почвата и интензивността на поливане). Оптимално косене се извършва еджън на 7 - 15 дни. Тази особеност на сорта го прави много подходящ избор за затревяване на площи, които са по-малко достъпни за редовна коситба. 

Изискванията за поливане на затревените площи е редовно, но умерено. Не бива да се преполива, защото това може да доведе до загниване на растенията и нарушаване на вида и гъстотата на тревния килим. 

Препоръчва се наторяване с комбинирани торове специално предназначени за отглеждане на тревни сортове. Желателно е да използвате продукти с дълготрайно действие без или с ниско съдържание на азот.

  • Норма за сеитба: 10 гр. за 1 кв.м. (опаковката 500 гр. е достатъчна за покриване на 50 кв.м)
  • Разфасовка: 500 гр.

Съдържание:

100% семена на Trifolium repens Nano

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив