МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на бяла едра Маргарита висока до 70 см представена от Севън сийдс ООД

Семена на Маргарита гигантска - Маргарита семена с отлична цена: 3.20 лв.
Най-продаван
Семена на бяла едра Маргарита висока до 70 см представена от Севън сийдс ООД
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003361

Опции

Купи

Маргарита Гигантска или едра Бяла Маргарита висока е дълго цъфтящо нежно цвете, което се използва в аранжировки и естествена украса на балкони и градини с красиви акценти от бели туфи. Латинското име на растението е „Chrysanthemum Leucanthemum“, което в превод означава „перла“. Счита се, че името е вдъхновено от вида на красивите съцветия, които отдалече приличат на разпръснати перли по поляните, на които растат. 

Едрата бяла висока Маргарита е многогодишно растение, което цъфти на втората година след засяване на семената. Устойчива е на студ и вирее много добре по нашите ширини. На височина Гигантска Маргарита достига до 75 см. Цветовете са едри. Белите венчелистчета са нежни и тънки и са разположени във формата на кръг около жълтия център на цвета.

Гигантската Маргарита е сравнително непретенциозно растение, което се отблагодарява с продължителен период на цъфтеж. Първите цветове се появяват през Май и продължава да цъфти до края на есента. Препоръчва се да се отстраняват увехналите цветове, за да се стимулира образуването на нови. 

Кога трябва за планирате засяването на сортовите семена на бяла едра Маргарита висока?

Колкото по-рано, толкова по-добре, защото както споделихме по-рано, отглеждането на това красиво нежно бяло цвете е лесно, но изисква търпение докато се появят желаните цветове. 

Сезонът, в който се препоръчва засяването на семената е през пролетта – Март – Април. Прилага се методът на директна сеитба, което означава, че трябва да заровите семената на мястото, на което планирате да отглеждате цветето.

Дълбочината, на която се засяват семената е около 1 см. Разстоянието между отделните растения трябва да бъде около 30 см.

Маргарита едра бяла вирее на всякакви почви. Най-оптималните условия за развитие на растенията са добре дренираните почви, които са богати на хранителни вещества. Осигурете редовно поливане, без подгизване на засетите семена и младите растения. Важно е да не засушавате растенията, защото това силно съкращава цъфтежния период. Семената покълват за около 2 седмици. 

Оптималните условия откъм светлина препоръчват да изберете слънчево място. Цветята виреят успешно и на лека сянка, но получения цъфтеж може да бъде по-скромен. 

Маргарита Гигантска бяла е страхотно цвете за направата на прекрасни аранжировки с цветя и букети благодарение на дългите дръжки и едрите цветове. Лесното й отглеждане я прави много предпочитано цвете в озеленяването и декорирането на градинки и паркове, градини в хотели, алпинеуми и балконски градини. Голяма Бяла Маргарита се отглежда с успех в сандъчета и кашпи на тераси и балкони. Цветето е подходящо за комбиниране с други растения с подобни условия за отглеждане за създаване на уникални аранжировки от истински цветя. Едрите бели цветове образуват красив нежен килим.

Нужно ли е да подхранвате Гигантска Маргарита? 

Растението не е претенциозно откъм качествата на почвите, на които вирее, но няма съмнение, че ще получите по-богат цъфтеж ако засеете семената в пръст богата на хранителни вещества. Торове за цъфтящи растения са много добър начин за добавяне на нужните вещества на растенията и получаване на обилен и продължителен цъфтеж.  

Красотата на Маргарита Гигантска е вдъхновявала много творци, поети и артисти през вековете. Съществуват различни легенди, в които Маргаритата има важна роля като символ на любов, вярност и щастие. 

Разфасовка: 2 гр. семена на цветя градински едра бяла Маргарита висока се съдържат в опаковката, представена в каталога на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Август, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаБял, Жълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив