МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на бяла дълга ряпа Дайкон Миновезе

Семена на бяла дълга ряпа Дайкон Миновезе - Репички и ряпа семена с отлична цена: 1.30 лв.
Семена на бяла дълга ряпа Дайкон Миновезе

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 500 - 600 бр. семки има в дна опаковка от семена на дълга бяла ряпа Дайкон Миновезе)
  • Норма за сеитба: От 500 до 800 грама за декар площ.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 15.07 до 15.08 При над 3 градуса температура на почвата.
  • Период на разсаждане: От дългата ряпа бяла не се подготвят разсади.
  • Схема на отглеждане: 70/30 см
  • Вегетация: От 55 до 60 дни.
  • Характеристики на плода: Бялата ряпа Миновезе Дайкон има цилиндрична форма, средна дължина на кореноплода е 30-50 см. Цвета е бял, много крехка вътрешност. Ряпата е с приятен плътен вкус, леко пикантна и ароматна. Перфектна за прясна консумация.

Поръчайте семена на дълга бяла ряпа Дайкон Миновезе (Daikon Minowase Summer Cross) от градински център semenata.bg. Особено популярен сорт сред любителите на здравословния начин на живот, заради високото съдържание на полезни вещества, витамини и минерали. Освен това е особено вкусна, хрупкава и приятна. Позната е още като Китайска или Ориенталска ряпа дълга.

Ряпата от сорт Дайкон Миновезе е много устойчива, затова се съхранява дълго време, като по този начин може да си осигурите витамини през зимата. Консумира се през студените месеци, най-вече като салата, в настърган вид в комбинация с вкусни моркови Нантес или цвекло.

Семената на  ряпа се засяват от 15.07 до 15.08. Покълването на семената е доста бързо, около 7 дни. Поставянето на им в почвата е на 2 до 2,5 см дълбочина. Разстоянието, на което трябва да се намират зеленчуците е около 30 см. Така те ще имат възможност да се развият нормално. Не е удачно да се засяват на гъсто, понеже ще се деформират и няма да оформят добър кореноплод. Освен това ще загубят полезните си вкусови качества.

Особено важно е осигуряването на вода. При редовно поливане, получавате едни сочни, хрупкави, с мек вкус удължени репи. За целта също така е нужно да плевите редовно. Поникването на семето става при температура на почвата над 3 градуса. Семенцата от бялата дълга ряпа сорт Дайкон Миновезе обичат рохка, прекопана добре и обогатена почва. За да берете ряпата по-продължително време може да засеете само част от семената, а след 2 седмици останалите.

Друг фактор за правилното развиване на дългия зеленчук е слънцето, сенчестите места не са подходящи за ряпата. Вегетационния период е от 55 до 60 дни. Кореноплодните на Японската ряпа Дайкон са издължени и цилиндрични, в диаметър растенията достигат от 5 до 6 см. 

Едно от особено полезните качества на вкусната ряпа е пречистващия ефект, който има. Подпомага работата на черния дроб. В състава на този зеленчук са включени много витамини, минерали, желязо и много други. Този дълъг сорт репи е известен изключително с положителното влияние върху холестерола.

При своето узряване дългите репи от сорт Дайкон Миновезе може да се покажат над земята. В този случай поръсете отгоре малко почва, за да не се образуват зелени части.

Настъргана Японската ряпа може да се консумира спокойно без всякакви добавки. Но един добър вариант е да я съчетаете с моркови и да овкусите с подправки. Използвана е при приготвяне на месни ястия. Съчетанието й с други зеленчуци е естествено и съвсем допустимо. С подправки като магданоз и целина пък ще засилите имунитета на организма си.

Семена
Кога се засяваЮли, Август
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаСептември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив