МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Балкан F1 - български сорт за ранно производство на открито и в оранжерия

Семена на домати Балкан F1 - български сорт за ранно производство на открито и в оранжерия - Домати семена с отлична цена: 2.10 лв.
Семена на домати Балкан F1 - български сорт за ранно производство на открито и в оранжерия
3.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0229

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама (около 4500 - 6000 бр. семки) на декар.
  • Реколта: От 8 до 10 тона от декар.
  • Период на сеитба: Януари и Февруари.
  • Период на разсаждане: Март и април.
  • Схема на отглеждане: На колове , ако го отглеждате е добре да го направите по схема 80х40 см, едностъблено. Оставете между 3-6 чепки и всяка с 6-8 цвята. За безколово отглеждане (този хибриден сорт домати Балкан F1 се самозадънва на 5-6 чепки) – оставете между редовете по 120-140 см и 40 см между растенията.
  • Вегетация: От май до юни.
  • Характеристики на плода: Кръгли, гладки, много твърди, наситен червен цвят, с тегло 120 - 140 гр.

Екипът на Онлайн магазин semenata.bg ще Ви зарадва със сортови семена на български сорт домати Балкан F1. Доматите са подходящи за ранно производство на открито или за оранжерия, много производителен сорт с твърди плодове устойчиви при транспортиране. Гледането на доматите Балкан F1 се осъществява в оранжерия или в парник от всякакъв тип.

Хибридният български сорт домати се характеризира с израстване на много листа по стъблото. Така доматите се скриват от силните лъчи на слънцето.

Предпочитан сорт за България най-вече, заради високата си добивност. Предлаган на нашите пазари, той често е първия избор на клиентите, поради факта, че много добре сме запознати с неговите качества и вкуса му.

Крайният потребител не случайно избира да вземе домати сорт Балкан F1, освен заради изрядния си търговски вид, зеленчукът е много устойчив, не се напуква, твърд е и лесно се пренася и съхранява.

Производителите се възползват от тези негови качества, за да го изнасят в чужбина, освен да го предлагат и по нашите пазари.

Друго, което предразполага избора на български сорт домати Балкан F1, е средният му размер, той е около 120 до 140  грама и е идеален за прясна консумация.

Когато наближи момента за бране на доматите Балкан F1, зелените му пръстени вече са изчезнали и може да сте сигурни, че зеленчука е узрял.

Направената селекция е осигурила на домата от този сорт устойчивост и на болести, нападащи доматите като тютюнева мозайка и вертицилиум.

Отгледайте от семената на домати Балкан F1 разсад, който може да засадите на опора или да отгледате растенията безколово.

Много малко ще Ви трябва, за да засеете един декар с домати, около 15 до 20 грама.

Семената се сеят през месец януари и през февруари месец в плодородна почва под прикритие. Разсаждат се през март и април месец.

Разсаждането се осъществява на колове, но може да отгледате този прекрасен български сорт домати Балкан F1 и безколово .

Дистанцията от ред до ред трябва да бъде около 80 сантиметра, между разсадите около 40 сантиметра (при колово ранно отглеждане на открито или в оранжерия).

Готовите домати може да оберете през май и юни (30 - 40 дена след разсаждането). Имайте предвид, че добива на този сорт е изключителен – от 8 до 10 тона можете да оберете от един декар насаждения.

Ще останете доволни и от самите плодове, те са средни по големина, наситено червени, с чудесен вкус и отлична трайност.

Възползвайте се от предложението на нашия онлайн магазин semenata.bg и поръчайте семена на безколови домати Балкан F1 - български сорт, който ще Ви впечатли с отлични добиви, устойчивост и възможност за ранно отглеждане на открито. Ще може да се възползвате от всички варианти на оползотворяването на този вкусен и полезен зеленчук за прясна консумация.

Може да правите различни комбинации за вкусни салати с маруля, краставици, сирене и др. Разновидностите за консервиране са също неизчерпаеми. Консерви от цели домати, сокове, сосове, лютеница, сгъстени доматени сосове, кетчуп и много други.

Сорта е устойчив на вертицилиум и тютюнева мозайка.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоПолудетерминантен (самозадънва се при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиВертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив