МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от български сорт люцерна Приста 3 представени от Севън Сийдс

Семена от български сорт люцерна Приста 3 представени от Севън Сийдс
Семена от български сорт люцерна Приста 3 представени от Севън Сийдс
23.30 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSF0131

Опции

Купи

Кой сорт български люцерна е най-подходящ за отглеждане върху терени с повече влага? Семена на български сортове люцерна Приста 3, представени от Севън Сийдс е отговорът, който търсите, а в нашия онлайн магазин може да си ги набавите още сега.

Засяването на площи с българската люцерна Приста 3 за производство на качествен фураж за различни животни е сред най-популярните методи за добив на ресурс за изхранване на добитък. Сортът български Приста 3 е добре познат сред фермерите с високите хранителни качества на получения фураж и с устойчивостта на растенията към кореново гниене. 

Какво ще получите при засяване на семена на люцерната български сорт Приста 3? 

При подходящи условия от семената бързо ще израснат растения с полу изправени стъбла, които могат да достигнат размери от 90 см. Люцерната е добре облистена и най-често образува 6 – 9 междувъзлия. 

Кои са най-големите предимства на български сортове Люцерна Приста 3 за производителите на фураж?

Този сорт люцерна има отлична регенеративна способност и осигурява завиден добив няколко пъти в годината. Приста 3 люцерна може да се коси 5 – 6 пъти в годината в зависимост от условията на отглеждане, плодородие на почвите и други. 

Сеитба и отглеждане на Приста 3

Люцерната Приста 3 български сорт се отглежда по подобен начин както други видове люцерна. Семената се засяват върху почвата на избраното място, покриват се с тънък слой пръст и се валират. Поливайте терените редовно до стабилното израстване на растенията. 

Сеитбената норма за засяване на 1 декар площ е 2,5 – 4  кг. При нас ще откриете различни разфасовки с желаните сортови семена, за да постигнете оптимални резултати с използвания бюджет. 

Пролетта и есента са най-подходящите сезони за извършване на сеитбата преди началото на горещините през лятото и студовете през зимата. Температурата на почвата не бива да бъде под 5 С градуса. Най-подходящите температури за покълване на семената са в диапазона 15 С – 25 С градуса. 

Семената на Люцерна български сортове Приста 3, представени от Севън Сийдс се развиват най-добре на слънчеви места. Тревните площи с този сорт люцерна имат средна устойчивост на газене. Приста 3 се развива най-пълноценно върху плодородни почви, но дори да не разполагате с терени богати на хранителни вещества, може да използвате подходящи торове за подхранване. Разгледайте разнообразието от торове, които ви предлагаме специално предназначени за подхранване на тревни площи.

Люцерна Приста 3 сорт български има много важно качество, което се цени високо от българските фермери, които отглеждане този сорт. Растенията имат отлична устойчивост на кореново гниене. Това означава, че Приста 3 с успех може да се отглежда и върху терени разположени в близост до водни басейни, като водоеми и реки. Наличието на подпочвени води и по-висока влага в почвата често се оказва проблем при отглеждане на люцерна за фураж, но не и при сорт Прима 3.

Сортът се отличава и с много добра сухоустойчивост. Винаги поливайте прясно засятите почви редовно, за да постигнете най-висок процент на кълняемост и израстване на добре развити растения. 

Какви са предимствата на Приста 3 за производство на качествен фураж?

Люцерна Приста 3 съдържа завидно количество суров протеин – около 20,53 – 21,96 %. Фуражът, който се произвежда от получената реколта е подходяща храна за редица селскостопански животни – от най-дребни животни, като птици и зайци до едър добитък, като биволи, крави и други. 

Посевна норма:

Необходими са около 2,5 до 4 кг семена на български сортове люцерна Приста 3 за 1 дка площ.

1 кг семе люцерново от Приста 3 български сорт засява около 250 - 400 кв.м площ.

10 кг чувал може да засее 2,5 дка до 4 дка.

Внимание! Всички семена, представени от Севън Сийдс са с гарантиран произход, в срок на годност и може да бъде издадена декларация за съответствие към тях.

Безплатна доставка при поръчки над 100 кг!

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив