МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от български сорт люцерна Приста 3 представени от Севън Сийдс

Семена от български сорт люцерна Приста 3 представени от Севън Сийдс
Семена от български сорт люцерна Приста 3 представени от Севън Сийдс
23.30 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSF0131

Опции

Купи

Кой сорт български люцерна е най-подходящ за отглеждане върху терени с повече влага? Семена на български сортове люцерна Приста 3, представени от Севън Сийдс е отговорът, който търсите, а в нашия онлайн магазин може да си ги набавите още сега.

Засяването на площи с българската люцерна Приста 3 за производство на качествен фураж за различни животни е сред най-популярните методи за добив на ресурс за изхранване на добитък. Сортът български Приста 3 е добре познат сред фермерите с високите хранителни качества на получения фураж и с устойчивостта на растенията към кореново гниене. 

Какво ще получите при засяване на семена на люцерната български сорт Приста 3? 

При подходящи условия от семената бързо ще израснат растения с полу изправени стъбла, които могат да достигнат размери от 90 см. Люцерната е добре облистена и най-често образува 6 – 9 междувъзлия. 

Кои са най-големите предимства на български сортове Люцерна Приста 3 за производителите на фураж?

Този сорт люцерна има отлична регенеративна способност и осигурява завиден добив няколко пъти в годината. Приста 3 люцерна може да се коси 5 – 6 пъти в годината в зависимост от условията на отглеждане, плодородие на почвите и други. 

Сеитба и отглеждане на Приста 3

Люцерната Приста 3 български сорт се отглежда по подобен начин както други видове люцерна. Семената се засяват върху почвата на избраното място, покриват се с тънък слой пръст и се валират. Поливайте терените редовно до стабилното израстване на растенията. 

Сеитбената норма за засяване на 1 декар площ е 2,5 – 4  кг. При нас ще откриете различни разфасовки с желаните сортови семена, за да постигнете оптимални резултати с използвания бюджет. 

Пролетта и есента са най-подходящите сезони за извършване на сеитбата преди началото на горещините през лятото и студовете през зимата. Температурата на почвата не бива да бъде под 5 С градуса. Най-подходящите температури за покълване на семената са в диапазона 15 С – 25 С градуса. 

Семената на Люцерна български сортове Приста 3, представени от Севън Сийдс се развиват най-добре на слънчеви места. Тревните площи с този сорт люцерна имат средна устойчивост на газене. Приста 3 се развива най-пълноценно върху плодородни почви, но дори да не разполагате с терени богати на хранителни вещества, може да използвате подходящи торове за подхранване. Разгледайте разнообразието от торове, които ви предлагаме специално предназначени за подхранване на тревни площи.

Люцерна Приста 3 сорт български има много важно качество, което се цени високо от българските фермери, които отглеждане този сорт. Растенията имат отлична устойчивост на кореново гниене. Това означава, че Приста 3 с успех може да се отглежда и върху терени разположени в близост до водни басейни, като водоеми и реки. Наличието на подпочвени води и по-висока влага в почвата често се оказва проблем при отглеждане на люцерна за фураж, но не и при сорт Прима 3.

Сортът се отличава и с много добра сухоустойчивост. Винаги поливайте прясно засятите почви редовно, за да постигнете най-висок процент на кълняемост и израстване на добре развити растения. 

Какви са предимствата на Приста 3 за производство на качествен фураж?

Люцерна Приста 3 съдържа завидно количество суров протеин – около 20,53 – 21,96 %. Фуражът, който се произвежда от получената реколта е подходяща храна за редица селскостопански животни – от най-дребни животни, като птици и зайци до едър добитък, като биволи, крави и други. 

Посевна норма:

Необходими са около 2,5 до 4 кг семена на български сортове люцерна Приста 3 за 1 дка площ.

1 кг семе люцерново от Приста 3 български сорт засява около 250 - 400 кв.м площ.

10 кг чувал може да засее 2,5 дка до 4 дка.

Внимание! Всички семена, представени от Севън Сийдс са с гарантиран произход, в срок на годност и може да бъде издадена декларация за съответствие към тях.

Забележка: Безплатна доставка за поръчки над 50 кг.

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив