МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на домати Розабелла с форма на розово сърце и неустоим вкус

Семена на домати Розабелла с форма на розово сърце и неустоим вкус - Домати семена с отлична цена: 1.80 лв.
Най-продаван Няма наличност
Семена на домати Розабелла с форма на розово сърце и неустоим вкус
2.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: VSG0370

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,2 гр (около 60 бр. семена)
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар при подготвен разсад в кофички и таблички за разсади.
  • Реколта: Около 8 до 9 тона на декар.
  • Период на сеитба: Март и Април.
  • Период на разсаждане: Май и Юни.
  • Схема на отглеждане: Колово, разсадно, едностъблено при схема 80/35 см, като се препоръчва на 8-9 съцветия.
  • Вегетация: около 120 дни.
  • Характеристики на плода: Плод във форма на розово сърце, достига едрина 200 - 250 гр. с много слаб зелен пръстен, който изчезва при узряване. Много нежна кожица, въпреки това издръжат на съхранение. Уникални вкусови качества и много приятна консистенция - добър баланс м/у сочност и месестост.

Нашият онлайн магазин semenata.bg може да се похвали с добавянето на още един неустоимо вкусен сорт семена на български розови домати Розабелла към богатия каталог от зеленчукови семена. Розабелла са домати с форма на розово сърце. Както подсказва името, доматите, които се образуват, са с наситено малиново-розов цвят. Интересното при тях е, че имат фина кожица и са много сладки. 

Друго характерно за Розабелла освен изключително нежната кожичка е наситеният доматен вкус и аромат. Средни по размер, те достигат едрина от около 200 до 250 грама.

И този сорт розови доматки обичат слънцето и топлината. Затова изберете подобно място, ако сте решили да отглеждате прекрасния фин и разтапящ вкусовите сетива български розов домат.

Семена на домати Розабелла засейте за средно ранно отглеждане. Хубаво е предварително да си направите разсад. Можете да направите това като засеете семената на българските розови домати в удобни за целта съдове. Например саксийки за цветя или различни сандъчета, които са ви под ръка и сте ги определили за място на бъдещите растения.

Предимството, на прекрасните по форма домати като розово сърце и вкус - Розабелла, е високата им устойчивост. Тя се изразява поне в два аспекта. Единият е, че не се разболяват от много от болестите, характерни за доматените насаждения. А другият е, че са съхраняеми в по-дълъг период от време.

Знаете ли, че имате нужда само от тридесет до четиридесет грама семена на български розови домати сорт Розабелла (Rozabella - „Красива роза“, буквално в превод от италиански език) за засяване на декар място. Сравнително малко количество, за доста стабилна производствена площ.

Няма да съжалявате, избирайки точно такъв сорт домати с форма на розово сърце, най-вече защото обирането на сладките български розови плодове е в по-дълъг период, от началото на лятото до началото на есента.

Екипът на сайта  semenata.bg ще ви даде някои препоръчителни насоки в начина, по който да се справите със сеитбата и изискванията за получаване на невероятните доматени сърца.

На първо време бихте могли да заложите семенцата на розовите домати Розабелла през последните зимни месеци (февруари) и първите пролетни месеци (март) на топло в оранжерия. През месеците май-юни вече ще успеете спокойно да ги изнесете на обработеното за целта място.

Тези месеци за изкарване на разсада от българските розови домати Розабелла са избрани умишлено, тъй като времето вече се е стоплило и няма опасност от падащи слани, които да попарят разсадите.

Може би едно от нещата, важни при отглеждането на доматите с форма на розово сърце Розабелла е да ги оставите на едно стъблено образувание, на което пък се оставят няколко съцветия. Ориентировъчно към осем до девет. Останалите се премахват, така доматите ще могат да достигнат големината, която им е определена от природата.

Говорейки за вкусния плод на този уникален български сорт розов домат, ще споменем и не маловажната информация за изключителната продуктивност на Розабелла. Тоновете, които трябва да очаквате са в стойности от осем до десет тона от декар. Заедно с апетитните качества на такъв вид домат, имате основателна причина да поръчате от каталога на semenata.bg семена на българските розови домати Розабелла, които са специална селекция с форма на розово сърце.

Опитайте един наистина много вкусен и високопродуктивен сорт като засеете семена на български директен домат Розабелла.

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив