МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена български от домат Паулина БГ F1 (Paulina BG F1)

Оригинални семена на ранни домати Паулина БГ F1 (Paulina BG F1) - Домати семена с отлична цена: 3.50 лв.
Семена български от домат Паулина БГ F1 (Paulina BG F1)
3.79 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SAG0001

Опции

Купи

Паулина БГ F1 са апетитен сорт червени домати, които ще ви зарадват с висок добив от едри качествени плодове и възможност за ранна реколта. Родният хибрид домати има много добра устойчивост на заболявания и се предпочита от земеделците, които отглеждат домати за износ. 

Паулина БГ F1 е тип индетерминантен домат, което означава, че растенията израстват неограничено високи и се нуждаят от конструкции или колове за устойчивост. 

Разсадът за доматите се подготвя през първите месеци на годината, за да се получи ранна или средно ранна реколта. Засейте семената в периода 15-ти Януари – 25-ти Февруари на дълбочина от около 1 – 1,5 см и поддържайте почвата влажна и топла. 

Младите растения стават здрави и мощни и могат да се пресадят на открито в края на Март – Април. В зависимост от предпочитанията, хибридът е подходящ и за отглеждане в оранжерии (разгледайте предложенията на Севън сийдс ООД за полиетилен за оранжерии с високо качество)или на открито.

Когато дойде моментът за засаждане на разсада, прилагайте схемата с растояние от около 40 см между всяко растение и около 80 см между отделните редове. 

Не забравяйте, че Паулина БГ F1 се нуждае от опора, от колове или конструкции. Периодът на вегетация за този сорт продължава около 110 – 120 дни.

Каква реколта може да очаквате от българския хибрид за червени домати Паулина БГ F1?

Доматите са плоско - обли и наситено червени на цвят когато достигнат ботаническа зрялост и са готови за откъсване. Повърхността им е гладка и лъскава. На големина доматите достигат около 210 – 230 грама. Това качество на сорта го поставя в групата на най-едрите ранни домати, които може да отглеждате. Паулина БГ F1 са средно твърди и много издръжливи на транспорт. Не се напукват и запазват вида и качествата си за продължителен период. Именно затова са предпочитани за засаждане от производители, които се насочват към износ на зеленчуци. Вътрешността на доматите е месеста, плътна и много сочна. Ароматът им е неустоим, а вкусът им ще ви спечели от първа хапка. 

Доматите са много подходящи за директна консумация пресни, но качествата им ще ви зарадват и в използването им за готвене, консервиране, приготвяне на сосове и сокове и други. 

Важно качество на хибридният сорт Паулина БГ F1 е тяхната резистентност на болести. Растенията са устойчиви на вертицилийно увяхване, тютюнева мозайка, фузариум и други. 

В 1 грам се съдържат около 250 – 300 броя сортови семена. Сеитбената норма е 20 – 25 грама за засяване на 1 декар площ. 

Отглеждането на домати Паулина БГ F1 следва стандартните препоръки за обгрижване на домати. Растенията имат нужда от много слънчеви часове, регулярно поливане, добра вентилация и подхранване. Правилното прилагане на качествени торове се отразява значително на постигнатите резултати. Разгледайте предложенията на нашия сайт за сертифицирани и изпитани торове, които ще осигурят на растенията всичко, от което се нуждаят. 

Вкусовите качества на доматите бързо ще ги превърнат в един от най-любимите ви сортове за консумиране преди лятото. Отглеждането им не изисква специални различни грижи от други сортове домати, а получените резултати от богата реколта ще ви смаят. 

Какви други сортове домати планирате да отглеждате през предстоящия сезон? Искате ли да засеете нови сортове или предпочитате да заложите на изпитаните класически сортове? Предлагаме ви разнообразие от качествени семена на домати за всеки вкус. Разгледайте и изберете.

Разфасовка / брой семена: 0,3 гр. (около 75 - 90 бр. семена български на домати Паулина F1 има в една опаковка), 1 гр. (около 300 бр.) и 5 гр.

Норма за сеитба: От 20 до 25 грама за 1 декар разсадно

Период на сеитба: Между 15 януари и 25 февруари.

Период на разсаждане: От 25 март до 20 април.

Вегетация: От 110 до 120 дни.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Тютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив