МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на броколи Маратон F1 от Саката (Sakata) Япония - перфектни за свеж пазар

Семена на броколи Маратон F1 от Саката (Sakata) Япония - перфектни за свеж пазар - Броколи семена с отлична цена: 2.50 лв.
Семена на броколи Маратон F1 от Саката (Sakata) Япония - перфектни за свеж пазар - Броколи семена с отлична цена: 2.50 лв.
Семена на броколи Маратон F1 от Саката (Sakata) Япония - перфектни за свеж пазар - Броколи семена с отлична цена: 2.50 лв.
Семена на броколи Маратон F1 от Саката (Sakata) Япония - перфектни за свеж пазар - Броколи семена с отлична цена: 2.50 лв.
Семена на броколи Маратон F1 от Саката (Sakata) Япония - перфектни за свеж пазар
3.37 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SAKA001

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Семена на броколи Маратон F1 (Maraton F1) на Саката (Sakata) Япония се предлагат в разфасовки 60 бр. семена
  • Норма за сеитба: Нормата за сеитба на средно късния хибрид е 50-60 грама семенца на броколи Маратон F1 на един декар земеделска земя. Семенцата се сеят на дълбочина от 1-2 см в почвата. 
  • Реколта: Хибрида Маратон F1 дава реколта от много добре оформени и едри главички, които са перфектни за свежа консумация и за преработка. 
  • Период на сеитба: За ранно производство, подходящият период за сеитба на семенцата е 25-30 януари, а за късна сеитба – 20 юни-5 юли. Маратон F1 е подходящ за отглеждане от месец септември до месец ноември.
  • Период на разсаждане: Препоръчителната доза за сеене на разсад за максимални добиви е 3700 растения на един декар земеделска земя. Растенията се засяват на отстояние от 60 х 40 см.
  • Схема на отглеждане:  Хибридният сорт броколи Маратон F1 е много лесен сорт за отглеждане. Силно адаптивен към различни климатични условия, Маратон  F1 е подходящ за сеене, развитие и плододаване на открити площи и в култивирани съоръжения. Оптималните почвени температури за покълване на семенцата са 15 - 20°С.
  • Вегетация: Вегетационният период на популярният хибрид броколи е 100-120 дни от сеитба. При разсаждане, вегетацията продължава 80-90 дни. 
  • Характеристика на плода: Популярният и предпочитан на световно ниво сорт Маратон F1 дава реколта от качествени броколи с много добър пазарен вид, които се ценят високо за свеж пазар. Главичките, които растението формира са компактни и куполообразни. Теглото им достига до 500-700 грама, а цветовете им са привлекателно зелени, с лек син оттенък. След прибиране на основната главичка, образува качествени допълнителни главички на страничните разклонения. Цветчетата на Маратон F1 се характеризират с фина и изравнена струкутура. Много подходящи за транспорт.

С най-голямо удоволствие искаме да Ви представим семена на световно признатият сорт броколи - Маратон F1 на фирма Саката Япония (Sakata). Средно късен хибрид, който се цени високо за свеж пазар.

Признатият хибрид Маратон F1 дава богата реколта от броколи с отличен търговски вид. Главичките, които растението образува са компактни и едри, като средното им тегло достига 500-700 грама. Цветът им е наситено зелен, с леки сини оттенъци.

Този хибриден сорт формира едри добре оформени странични главички, след прибирането на основната глава. Цветчетата му имат фина и добре изравнена структура, която се запазва при транспортиране.

Маратон F1 проявява страхотна адаптивност към различни климатични промени и е изключително лесен за отглеждане. 

При сеене на семенцата на хибридния сорт, температурата на почвата е препоръчително да е между 15 °С - 20°С. При такава температура, семенцата поникват за период от 5-8 дена. 

Може да консумирате висококачествените броколки на световноизвестният сорт Маратон свежи или да ги преработите. Поради невероятните си качества, световно признатият сорт Маратон F1 е перфектен избор за прясна консумация, а потенциала му да формира едри главички го прави силно подходящ за преработка. 

ВНИМАНИЕ! Семената на броколи, които се предлагат са единствено и само с цел посев, не са годни за консумация или консумация след покълване. 

Семена
Кога се засяваЯнуари, Юни, Юли, Септември, Октомври, Ноември
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Ноември, Декември, Януари, Февруари, Март
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив