МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на босилек на ленти (Ocimum Basilicum) включващи семена на зелен италиански босилек

Семена на босилек на ленти (Ocimum Basilicum) включващи семена на зелен италиански босилек - Босилек семена с отлична цена: 4.90 лв.
Семена на босилек на ленти (Ocimum Basilicum) включващи семена на зелен италиански босилек
4.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S00L132

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: Всяка опаковка съдържа един брой лента със семена на босилек зелен италиански класически. Дължината на лентата е 5 м. 
  • Норма за сеитба: В зависимост от пространството, изрежете необходимата дължина от лентата. 
  • Реколта:
  • Период на сеитба: На открити пространства или на терасата в сандъчета.
  • Период на разсаждане: Не се разсаждат. 
  • Схема на отглеждане: Лентите се поставят и засипват с малко пръст, притиска се и се поливат обилно с вода.
  • Вегетация:
  • Характеристики на плода: Насладете се на вкусни зелени ароматни листа свеж босилек, откъснат от Вашата градина или саксия.

Онлайн магазин semenata.bg предлага на клиентите си семена на босилек на ленти от италиански класически зелен сорт босилек. Лентата е една на брой с дължина 5 метра. Сорта на семената фиксирани върху лентата е зелен класически италиански босилек.

Фиксирането на семената на босилека на ленти е изключително удобен вариант за сеитба. Всяка лента е водоразтворима, т.е. няма опасност от замърсявания в почвата, както и да повлияят неблагоприятно върху качеството подправките.

Дребните семена на босилек Ocimum Basilicum са фиксирани на определени разстояния, което Ви позволява да не се ангажирате с определяне на дистанция. За вас всъщност улеснението е много повече, понеже се изисква само да поставите лентите на желаните от Вас места, да затрупате с фин почвен слой, да притиснете и да полеете обилно.

Подправката се отглежда като едногодишна култура, стъблото й е с четириръбеста форма, като листата по края са по-остри. Цветчетата се багрят в няколко цвята, според вида босилек – едните са в бяло, другите в розово, а третите в лилаво.

Миризмата е специфична, много силна и приятна, характерна за съответната подправка. Лятото е хубаво да имате босилек до отворените си прозорци, защото се смята, че той прогонва с аромата си жилещите насекоми, особено комарите.

Билковото растение Ocimum Basilicum е доста красиво като цяло и аранжировката с негова помощ е добра идея. Когато използвате горните листенца на растенията, стимулирате растежа на нови такива и така оформеното растение добива красива форма. Така, че освен полезен, босилекът може да Ви помогне при декорацията на двора.

Подправката се използва предимно в прясно състояние, но можете да я изсушите, за използване за по-дълъг период. С готовите растения можете да подправяте рибни специалитети, пасти, зеленчукови ястия. Листата се добавят като съставка в различни дресинги и сосчета. Добре се съчетават със сирена и зеленчуци.

Ако сте решили да гледате подправките на открити пространства засейте фиксираните семена на босилек на ленти през пролетния сезон. По-точно когато температурите вече се задържат постоянно положителни, поне дванадесет градуса по Целзий. Целогодишно можете да засявате лентите с босилек в саксии и сандъчета на закрито.

Когато сте избрали да отглеждате у дома Босилека в сандъчета и различни видове съдове за цветя, бъдете спокойни, може да сеете по всяко време на годината.

Фиксираните семена на ленти с босилек зелен класически италиански Ocimum Basilicum, както разбрахте вече - са удобни и лесни за сеитба. Поставяте ги, натискате леко с ръка и посипвате малко рохка пръст. Поливате обилно като за начало, и продължавате с редовните поливания първите няколко дена. По този начин помагате на семената да започнат покълването. По натам може да разредите, като поливате в седмицата по един или два пъти. 

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен, Лилав, Червен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив