МЕНЮ
КОШНИЦА

Био семена на моркови Нантес 2 от Вилморин - вкусен сорт с висок добив и едър кореноплод

Био семена на моркови Нантес 2 от Вилморин - вкусен сорт с висок добив и едър кореноплод - Моркови семена с отлична цена: 3.69 лв.
Био семена на моркови Нантес 2 от Вилморин - вкусен сорт с висок добив и едър кореноплод
4.29 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0V955

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (в опаковката се съдържат около 1600 - 2000 бр. био семена от Моркови Нантес 2)
  • Норма за сеитба: От 0,450 до 0,600 килограма BIo семе на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: април-май.
  • Период на разсаждане: Не се разсажда. Био морковър Нантес 2 се засява директно.
  • Схема на отглеждане: При производство и отглеждане на Bio морковите Нантес 2 е добре да оставите около 15-16 см м/у отделните растения независимо дали го правите на открито и оранжерийно. Почвите да са дренираниани и добре подготвени, избирайте слънчеви места. Почистване, плевене и поливане редовно.
  • Вегетация: От 90 до 100 дена.
  • Характеристики на плода: Удължена, цилиндрична форма, наситен апетитен оранжев на цвят. Много крехки и хрупкави с приятен аромат на морков и сладък вкус.

Сертифицирани био семена на моркови Нантес 2 може да откриете и в богатия каталог на semenata.bg. Отглеждането на тези зеленчуци се осъществява в специални екологично чисти биологични ферми. Естествено отглеждани на подобно място зеленчуците са изключително полезни и вкусни. Bio сортът Нантес 2 е ранен сорт, морковите стават хрупкави и сочни, с много приятен сладък вкус. 

Ние от онлайн магазин semenata.bg препоръчваме горещо тези семена био на моркови Нантес 2, тъй като те имат изключително полезно вияние върху организма като цяло. Фактът, че се отглеждат без прилагането на пестициди и химични торове е достатъчен, за да направи този сорт един от предпочитаните зеленчуци. Важните и полезни вещества в състава на им ги правят силен антиоксидант, а съдържанието на витамини поддържа красива кожа, укрепва състоянието на зрението, добро влияние има при хора, болни от диабет. 

Био морковите са със силно съдържание на полезни биологични вещества, подходящи са при приготвяне на пресни сокове, салати, супи, различни видове гарнитури, както и в самите основни ястия. Често използвани са и за украса на различни ястия.

Тъй като има любители на морковите, които им вредят при израстването, като например морковната муха, е хубаво да знаете вариант, който да ги предпази. При засяването на самите семена може да ги посипете с утайка от кафе, освен това може да ги пръскате с разтвор от лук или чесън.

Следват няколко съвета как да отгледате моркови Нантес 2 от био семена.

Семенцата на морковите може да засеете още през пролетта. Най-добрите месеци за поставяне в почвата са месец април и месец май. Няма нужда след израстване на растението, да бъде разсаждано. Директно се засява на избраното място. Само трябва да бъде разреждано, за да се получат хубави и здрави зеленчуци.

Засяването на семето био за моркова се прави в предварително подготвени почви, добре дренирани. Мястото, на което ги засявате трябва да е слънчево. Поникването на растенията се осъществява при температура 20 градуса. Имат нужда от поливане и плевене.

Морковите може да съберете от август до септември. Издърпват се от почвата, изчистват се от пръстта и се премахват листата.

Био морковите от сорт Нантес 2 имат изключително приложение в кулинарията. Могат да се използват в салати, като гарнитура, различни видове, особено полезни са направени на сок. Силно се препоръчва да се пие сок от моркови и то редовно, за да се подсили организма. Много добро съчетание се получава при комбиниране на няколко вида зеленчуци с моркови от сорт Нантес. За да се радвате на морковите и през студените месеци пък може да ги консервирате.

Семена
Кога се засяваАприл, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаАвгуст, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив