МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествени семена БИО на грах сорт Рондо - ранен и много вкусен

Качествени семена БИО на грах сорт Рондо - ранен и много вкусен
Качествени семена БИО на грах сорт Рондо - ранен и много вкусен
3.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S0B1049

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 40 гр.
  • Норма за сеитба: За 1 декар - 20-25 килограма био семе Ви е нужно.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: Февруари-май и септември-декември.
  • Период на разсаждане: Сее се директно, без разсад.
  • Схема на отглеждане: Засейте Био семената на редове на 6-7 сантиметра при предзимно засяване и на 3-5 сантиметра при пролетно. Пониква при над 14 градуса, но растението издържа и до минус 6 градуса по Целзий.
  • Вегетация: 45-50 дни при пролетно засяване и 60-75 дни при късно есенно.
  • Характеристики на плода: Тъмнозелени, продълговати и прави чушки, до 10-11 сантиметра с 8-10 зърна в тях с отлични вкусови качества.

Нашият Онлайн магазин semenata.bg предлага в богатия си каталог за всички свои клиенти и био семена на грах Рондо, разработени в Италия. Средноранният сорт грах има висока степен на продуктивност.

Самото растение израства до около 70 сантиметра високо и прави дълги, прави и зелени чушки, които достигат до 10-11 сантиметра, във всяка от които растат 8-10 зърна грах.

BIO грахът Рондо е произведен при контролирани технологии и за селектирането му не са употребявани химикалите или пестицидите, които често се ползват в тази индустрия, а биологично чисти съставки.

От тези био семена ще получите грах, който има и невероятни всукови качества и е много ценен от гастрономите не само у нас, но и по цял свят.
 
Опитът на специалистите от екипа на нашия Онлайн магазин semenata.bg сочи, че италианският грах Рондо в страната ни успешно се засява както и през пролетта, така и при предзимното.

Средноранният Bio Рондо като всички бобови култури се отличава с полезните си качества. Той е наситен с такива вещества като витамините, фибрите и белтъчините, които придават изключително здравословен ефект на прибавянето му към всяко ястие, особено в менюто на подрастващите деца и на хората със заболял и отслабен организаъм. Едно от най-ценените качества на италианския био грах Рондо са неговите високи хранителни и вкусови качества. Той се използва широко при приготвянато на множество различни храни, в салатите - пресен през лятото или в замразено и консервирано състояние през зимата.

Идключително добър е за нуждите на консервната промишленост, но и за домашното приготвяне на различни консерви, в чийто състав влиза под една или друга форма. Перфектен за дълбоко замразяване в домашния фризер така, че винаги да разполагате с полезните му хранителни съставки през цялата година.

Съветите на специалистите от екипа на онлайн магазин semenata.bg са при ранно предзимно засяване, това да се прави в месеците септември-декември, а при пролетното между месеците февруари и май.

Грахът Рондо се сее и расте редово при спазване на дистанция от 15 сантиметра между всеки ред и дистанция от 5 сантиметра между растенията в един ред, като температурата трябва да е над 14 градуса.

Грахът Рондо има различни периоди на вегетация, които зависят от времето на посаждането на семето му. При ранно пролетно засаждане периодът на вегетация е от 45 до 50 дни, а при предзимното засаждане той е от 60 до 75 дни. Периодът на вегетация обаче става по-дълъг ако застуди и температурите паднат.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май,Септември, Октомври, Ноември, Декември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМарт, Април, Май, Юни, Юли
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация,Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив