МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на безколов фасул Маравиля де Венеция - жълт и плосък сорт без лико (без конци)

Семена на безколов фасул Маравиля де Венеция - жълт и плосък сорт без лико (без конци)
Семена на безколов фасул Маравиля де Венеция - жълт и плосък сорт без лико (без конци)
3.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S005817

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 30 гр. семена на безколов фасул Маравиля де Венеция - жълт и плосък има в опаковка.
  • Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма за декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: От 01.03 - 30.08.
  • Период на разсаждане: -
  • Схема на отглеждане: На прохладни и влажни места, дълбока, плодородна почва, на покрити места.
  • Вегетация: От 70 до 95 дена.
  • Характеристики на плода: Жълти шушулки.

Магазин Семената Шоп представя на всичките си клиенти семена на безколов фасул Маравиля де Венеция без „конци“ или лико. На всички, обичащи зеленчуковите продукти им се е случвало да се сблъскат с тези неприятни при хапване „конци“ по фасула. С този сорт няма да имате тази грижа.

Сортът е характерен с ниския си растеж. Бихте могли да гледате фасула без опори или да сложите все пак подобни конструкции. Шушулковите образования, т.е. плодовете на растенията са оцветени в жълти цветове. Както всички свои роднини и бобовите шушулки сорт-Никос притежават перфектни вкусови и полезни качества.

Засяването на семенцата от безколовия фасул без конци Маравиля де Венеция осъществете от началото на пролетния април до топлия май. По това време се предполага, че почвата вече е с температура, по-висока от дванадесет градуса. Това е минимума, който е нужен на семенцата. Поставяйте семенцата в земята на 4 до 7 сантиметра.

Периодът за сеитбената процедура е избрал не случайно. Пролетните месеци са подходящ период, защото тогава се установяват постоянни положителни температури. Няма да се притеснявате за своите млади изникнали растения, че могат да бъдат „попарени“ от слани.

Ако засявате за втора култура, засявайте семенцата през летния юли, от началото до към 20-то число на месеца.

По време на вегетацията на шушулковите растения, е необходимо да поливате растенията интензивно. Влажността би следвало да се поддържа от 70 до 80 процента.

Оптималните градуси за развиване, говорейки за изникналите вече растения са от 18 до 25 градуса.

Самите семенца се появяват от земната повърхност от шест до десет дена, като температурните градуса следва да бъдат към 20.

Фасулът безколов Никос бихте могли да оберете, като минат от 13 до 15 дена след самия цъфтеж.

Относно качествата на безколовия жълт плосък фасул Маравиля де Венеция без конци, можем да кажем само, че по нищо не отстъпва на никой от семейството си. Фасуловите шушулки съдържат множество витаминозни съставки. Минералните вещества също не са в излишък, а напротив.

Много сериозна причина да изберете този сорт за вашата домашна градина е фактът, че дори и след топлинно обработване, полезните вещества се запазват.

За засяване на 1 дка място, необходимото количество семенца са от 8 до 10 килограма.

Както споменахме в началото, бихте могли да засявате семената от фасула жълт Маравиля де Венеция на избраните места, без да поставяте допълнителни подпорни конструкции. Ако сте избрали този вариант, за да отгледате фасула, спазете следното. Оставяйте разстояние от ред до следващ около - 60 сантиметра, от едно растение до следващо около - 40 сантиметра.

Ако ще ползвате опори – от ред до следващ оставяйте около - 80 сантиметра, от растение до следващо – 50 сантиметра. Така осигурявате нужното за развиване на шушулките пространство.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли, Август
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаБял, Жълт
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив