МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на балконски чери домати оранжеви - Венус

Семена на балконски чери домати оранжеви - Венус - Домати семена с отлична цена: 1.90 лв.
Няма наличност
Семена на балконски чери домати оранжеви - Венус

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (50 - 70 бр. сортови семена на балконски домати оранжево чери Венус има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: От 30 до 40 грама на декар.
  • Реколта:
  • Период на сеитба: От 20 февруари до 30 март.
  • Период на разсаждане: От първите дни на април.
  • Схема на отглеждане: Балконското чери оранжево Венус се отглежда безколовоПерфектен сорт за украса и аранжировки във висящи и стандартни саксии и сандъчета на различни видове тераси, веранди, покривни градини.
  • Вегетация: 80 - 90 дни.
  • Характеристики на плода: Оранжевите черита Венус образуват изключително интересни плодчета със средно тегло 15 - 20 гр. Кръгли, гладки и с апетитен оранжев цвят. Сорта е с много добри вкусови качества и силен характерен аромат.

Семената на оранжевите чери доматчета от сорта Венус са едно от най-атрактивните предложения в богатия каталог за зеленчуци на магазин за градината semenata.bg, които представяме на нашите многобройни настоящи, а и на бъдещите си клиенти.

Този симпатичен дребен сорт оранжево чери е селектиран специално за гледане в саксия, но спокойно може да го засеете и в двора или в градината си, където той ще ги облагороди с високите си естетически качества и необичаен вид.

Доматчетата от типа Венус са дребнички, имат ярко оранжев цвят и силно изразен специфичен аромат. Те тежат горе - долу от 15 до 20 грама всяко. В първите фази на развитие имат зелен цвят, но щом узреят добиват приятни оранжеви оттенъци и приятен специфичен ромат.

Декоративните качества на балконското оранжево чери Венус са високо ценени, дори като се изключи интересния им и приятен вкус и ароматът им.

Заради компактните размери и на насажденията и на плодовете си, тези доматчета са идеални да си ги гледате на балкона, на верандата или на терасата в саксийки или в сандъчета. Може обаче спокойно да ги гледате и в двора или градината си.

Сортът не е претенциозен особено, стига да има достъп до слънце и да бъде поливан регулярно, сочат специалистите на Семената Шоп. Те не се нуждаят дори от опорни колчета или други помощни средства в периода на развитието си. Плодчетата не са големи и тежки така, че не претоварват стебълцето.

Като всеки домат, и тези балконски черита Венус, се използват разбира се за консумиране в прясно състояние във вид на салата или украса, както и за готвене или за приготвяне на консервирани домати.

Голямо достойнство на сорта обаче е фактът, че той е много търсен за разнообразяване, по-различно аранжиране и декорация на различни градинки, дворове, тераси и веранди, на ресторант, кафене или бистро, в хотел, в къща за гости или в градинката на вилата Ви извън града.

Информацията в зеленчуковия каталог на semenata.bg показва, че от 30 до 40 грама сортови семена на доматенцата тип Венус са достатъчни за засяване на 1 декар.

Сее се от 20-тия ден на месец февруари до 30-тия ден на месец март, ако искате да подготвите и разсади.

При тази процедура температурните граници трябва да се движат около 15 градуса по Целзий и повече, за да подсигурите оптимални условия за кълненето на сортовите семена на чери домати Венус в оранжево.

Самото разсаждане /ако се извършва навън/, се прави от първите дни на месец април нататък, след като е преминала пряката опасност от осланяване, сочи опитът на Онлайн магазин semenata.bg.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЖълт
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДетерминантен вид (нискорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, За изсушаване, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив