МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествени семена на Аспержов фасул (боб) сорт Вигна - уникално дълги плодове без конци

Качествени семена на Аспержов фасул (боб) сорт Вигна - уникално дълги плодове без конци
Качествени семена на Аспержов фасул (боб) сорт Вигна - уникално дълги плодове без конци
3.20 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S005731

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 18 гр. семена на аспержов фасул Вигна (боб).
  • Норма за сеитба: От 8 до 10 килограма на декар.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Април, май.
  • Период на разсаждане: Април, май.
  • Схема на отглеждане: На редове с помощта на колове.
  • Вегетация: -
  • Характеристики на плода: Плодовете с шушулки, тънки с много зърна кафяви на цвят, с дължина до 50 см (в отделни случаи до 90 см) без наличие на лико (конци).

semenata.bg ще представи на вниманието на всички наши настоящи и бъдещи клиенти семена на Аспержов Боб Вигна. Поредното попълнение, което добавихме към каталога си се отличава предимно с дължината на плодовете си. Тази дължина всъщност е разликата в сравнение със стандартните бобени шушулки, които познаваме. Плодовете на Аспержовия Боб представляват доста дълги около 50 сантиметра плодове. Шушулките са тънички и зелени на цвят.

Сортът се характеризира като увивна култура. Неговите растения пълзейки, се увиват около поставените за целта прътове.

Екстравагантната култура е по произход от африканските страни, като популярността й се пренася и в азиатските част на света.

Сравнявайки интересния сорт с популярния у нас зелен-боб, се отличава предимно устойчивостта на сорт-Вигна. Особено изпъква устойчивостта им от горещи дни и засушени периоди. Почвите, подходящи за развитие на културата са по киселинни и сравнително бедни. Естествено, ако използвате подходящи торови смеси при развитието на плодовете, ще имате по-качествена и количествена реколта.

Местата, където бихте могли да гледате този вид бобено растение, са тези, на които растат и други подобни високорастящи растения. Пример за такава култура е царевицата. За правилното развитие на бобената култура, е нужно да осигурите подходящи опорни конструкции.

Сорт-Вигна има нужда от доста топлина. Поникването и развиването на плодовете изключително се влияе от това. Именно този факт води до за периода на засяване на семенцата. Въпросният период е късната пролет, тогава времето вече се е затоплило и няма опасност семенцата да изгният.

Сортът е ценен и търсен заради съдържанието на доста полезни вещества в плодовете. Част от тях са протеините, въглехидратите, мазнините и много други здравословни съставки. Желязото е другият основен елемент в състава на бобените растения.

Аспержовите бобови растения бихте могли да хапвате във вид на задушен или в разни яхнии. Бихте могли да сготвите шушулковите растения, както готвите известния ни зелен-боб.

Ако сте избрали семена на фасул Вигна за разнообразяване на градината си, можем да ви дадем няколко насоки.

Като начало можем да кажем колко количество ще ви е нужно за засяване на 1 дка място – от 8 до 10 килограма. Така бихте могли да прецените за вашето място колко семенца да подготвите.

Сеитбената процедура осъществете през топлите пролетни април, май. Дълбочината, за засяване на семенцата е от 4 до 7 сантиметра.

Сеенето правете на предварително подготвени редове. Както вече споменахме, предвидете опорни конструкции като прътове например, за да могат растенията да пълзят по тях.

Ако сте любители на нестандартните зеленчукови продукти, несъмнено трябва да разнообразите домашната си градина със сорт-Вигна. Получавате не само екстравагантният му външен вид, но и много здраве, съхранено в шушулковите растения. Освен градинарите, ценители на сорта са и множество готвачи и кулинари. Те ползват бобовите растения в много свои специалитети и вкусни ястия. 

Семена
Кога се засяваАприл, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоНад 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив