МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Супер ароматен домат Португалски - Уникално вкусен сорт

Семена на чеrвен едър домат Португалски F1 с лек розов отенък - професионална серия Franchi със сладък вкус - Домати семена с отлична цена: 7.70 лв.
Семена на Супер ароматен домат Португалски - Уникално вкусен сорт
7.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S106130

Опции

Купи

От „Севън Сийдс“ ООД предлагаме завидно разнообразие от сортови семена за всеки вкус, условия на отглеждане и предпочитания. Сорт Португалски F1 е едър червен домат, представен от един от най-известните селекционери на пазара като част от тяхната професионална селекция. Освен страхотни вкусови качества, апетитен вид и едрина на доматите, този сорт създава мощни растения с отлична резистентност на заболявания. 

Португалски F1 е индетерминантен, тоест високорастящ домат.  Най-често се засява за производство на средно ранна реколта. Отглежда се с успех в парници и на открито. Начинът на растеж на растенията изисква да се осигури конструкция или колове за опора. 

Кой е най-оптималният период за засяване на семена на Португалски F1? 

В зависимост от планираният период за добив, климатичните условия и възможностите за отглеждане, оптималният период за сеитба продължава от Януари до Април. 

Засяването на семената следва стандартните препоръки за стартиране на разсад на домати. Подгответе саксии с подходящ овлажнен субстрат и заровете семената на дълбочина от около 1 – 1,5 см. Топлолюбивите растения ще започнат да се показват над почвата при осигурени благоприятни условия, а именно температура на почвата 15 – 25 С градуса, висока влажност на въздуха и редовно поливане. Семената могат да се засеят директно в почвата на открито когато температурите достигнат нужните градуси – обикновено през втората половина на Април. 

Растенията са мощни и здрави. За да получите оптималната реколта от Португалски F1 трябва да осигурите слънчево и топло място за засаждане на растенията. Подхранвайте ги редовно с органични торове, защото доматените растения имат нужда от богат запас от хранителни вещества през целия период на растеж. 

Португалски F1 ще ви зарадва с реколта от месец Юни до месец Октомври. Растенията имат много важно качество, което се цени високо от градинарите и земеделците – много добра резистентност на заболявания. 
Продължителният период на плододаване също е страхотна новина за всички, които решат да отглеждат хибридния сорт в градината си. 

Какви са качествата на доматите на сорт Португалски F1?

В зряла фаза, доматите от хибридния сорт придобиват наситено червен цвят с розови оттенъци. Формата на плодовете е обла. Повърхността на доматите има ясно изразено вертикално оребряване. Вътрешността на Португалски F1 притежава прекрасна сладост и неустоим аромат. Средата на доматите е месеста, сочна и се топи в устата. Размерът на доматите, които ще получите от този сорт също е впечатляващ. Средното тегло достига до 300 – 400 грама. 

Португалски F1 е много вкусен сорт домати, които се превръщат в невероятни салати, ястия и предястия. Консумират се в свежо състояние. Доматите от Португалски F1 запазват отличните си качества и при термична обработка. Популярността на сорта нараства и за използването му за консервиране, производство на сосове и сокове и други. 

Харесва ли ви идеята да отглеждате този сорт за апетитни здрави едри домати? Закупете сортовите семена сега. Препоръчителната сеитбена норма съветва да предвидите около 60 броя семена за засяване на 10 кв. м. терен. Желателно е мястото за отглеждане на доматите да бъде слънчево, топло, с автоматизирано поливане и върху плодородна почва. Плододаването продължава почти до периода на първите слани.

Разгледайте и останалата част от разнообразието от семена на плодове и зеленчуци подходящи за различни условия и опит в градинарството. 

Разфасовка: 0,1 гр. – около 25 – 30 бр. семена на ароматен домат Португалски се съдържа в опаковка.

Норма за сеитба: За 10 кв.м площ ще са Ви нужни около 60 бр. семена.

Период на сеитба: януари – април

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив