МЕНЮ
КОШНИЦА

Сортови семена на салата Атракция - изненадващо вкусна и бърза

Сортови семена на салата Атракция - изненадващо вкусна и бърза - Салати и марули семена с отлична цена: 2.20 лв.
Сортови семена на салата Атракция - изненадващо вкусна и бърза
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S007913

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 6 гр. (около 4100 - 4700 бр. сортови семена на салата Атракция в една опаковка).
  • Норма за сеитба: На декар ще са Ви нужни от 40 до 50 грама семенца.
  • Реколта: Атракцион е един от най-бързите сортове салати. Продукцията е готова за консумаци след около месец и половина след засяването.
  • Период на сеитба: От месец март до месец май. Може и по-рано при отглеждане на закрито в оранжерии.
  • Период на разсаждане: След като минат евентуални слани. Обикновено след 25-тия ден вече може да преместите разсада на постоянно място.
  • Схема на отглеждане: В оранжерии и на открито отглеждайте в стандартната за салатите схема 30/20 см.
  • Вегетация: От 40 до 55 дена.
  • Характеристики на плода: Средно големи глави, светло-зелени листа с много примамлив свеж вид. Страхотни вкусови качества.

Поръчайте семена на салата Атракция от онлайн магазин semenata.bg и няма да съжалявате. Това е една особено полезна салатка за стимулиране на организма, след дългия студен застой. Сортът е ранен и много бързо става готов за консумация. Освен това салатата се характеризира с плътни и кръгли розетки, сравнително голяма за този вид зеленчук – към 300 до 350 грама. Листата на салата Атракция са сладки и сочни, цветът им е светло-зелен, освен това са много крехки и вкусни. Атракцията се слави с това, че е устойчива на гниене. Свежестта й пък я прави особено предпочитана и търсена. 

Няколко съвсета от екипа на градински оналйн център semenata.bg относно засяването на семената на салатата сорт Атракция и тяхното отглеждане. На първо място трябва да знаете, че тази устойчива маруля се отглежда в началото на пролетта, като приключва в края на лятото, което значи, че семената трябва да бъдат поставени в почвата от март до месец май.  Дълбочината, в която се засяват е от 1 до 1,5 см. Между растенията е необходимо да се остави разстояние към 20 - 25 см. На един декар се засяват от 40 до 50 грама. Може като информация да имате в предвид, че в един грам се съдържат от 700 до 900 бр. семена. Вегетацията на зеленчука е кратка от 40 до 55 дена. Устойчивото растение може да се отглежда по два начина, единият е в оранжерии, които могат да са както полиетиленови, така и стъклени и на открито.

Неоспорим факт е, че полезните качества на Атракция салатата са неизчепаеми. Богатство от витамини, минерали, соли и много други, което прави листния зеленчук търсен и изключително популярен. Едно от основните предимства на този сорт зелена салата е, че тя остава свежа и при по-високи температури и може да бъде консумирана през целия летен период. 

При редовен прием на салати Атракция, ще се чувствате в добра форма както физически, така и психичеси. Салатата е известна и с факта, че е естествен лечител. Подпомага работата на организма, най-вече стомаха и черния дроб.

Атракцията разбира се като цяло е полезна, но знайте, че по-полезни са всъщност външните листа. Те са по-силно зеленикави, докато вътршните са по-бледи и не действат толкова антоксидиращо.

Изберете семена от Атракция салата, едно от логичните предложения на онлайн магазин semenata.bg, за да се насладите на вкусните и полезни растения и да се пробудите след зимния застой. Всеизвестно е, че салатата е най-подходящото ястие за свежест и прочистване на организма. В комбинация с останалите видове зеленчуци пък ще направите това по-лесно.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Септември
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЯнуари, Февруари, Март, Април, Май, Юни, Юли, Декември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиУстойчив на гниене

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив