МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Рицин (Ricinus communis) - растение срещу къртици

Семена от Рицин (Ricinus communis) - растение против къртици - Рицин семена с отлична цена: 3.00 лв.
Семена на Рицин (Ricinus communis) - растение срещу къртици

Опции

Купи

Борбата с вредителите в градината е също толкова важна колкото и осигуряването на подходящи условия за отглеждане на растенията. Сблъсквали ли сте се с проблеми, причинени от къртици? Ако отговорът е да, тук ще откриете интересно решение за справяне с този проблем. Отглеждайте Рицин в градината си. Може да закупите семенa още сега.

Как действа растението и какви са ползите от него? Рицинът или още, Рицинус комунис, е маслодайно растение с произход далечната Източна Африка, където расте като многогодишно растение. В България климатичните условия не са подходящи за този вид и ниските температури през зимата изискват подновяване на рицина през следващия земеделски сезон.

Рицинът расте високо и достига до около 2 метра на височина. Кореновата му система също се развива мощно и достига до 2 метра на дълбочина. Листата и цветовете на растението имат декоративна стойност. Цветовете на рицина са впечатляващи със своята дължина около 50 см и красив цвят в червеникаво - кафяво (женските цветове) и бяло (мъжките цветове). Растението цъфти в разгара на лятото до есента – юли – октомври. Листата са обагрени в червеникаво лилаво, с дължина около 15 - 40 см, назъбени по края и с атрактивна лъскава повърхност. Оптималните условия на отглеждане съвпадат с тези от естествената му среда – Източна Африка, а именно слънчево място с добре дренирани почви.

Растенията впечатляват с много бърз растеж, когато се осигурят подходящите условия.

От семената на рицина –  растението срещу къртиците се приготвя разсад със засяване на закрито през пролетта и засаждане на младите растения на открито през май. Засяването на семената на рицина трябва да бъде на около 10 - 15 см дълбочина. Разсадът се засажда на около 1 м между всяко растение, за да се осигури достатъчно място за буйния му растеж и кореновата система.

Къртиците не харесват миризмата на рицина и избягват всички места, на които вирее. Засаждането на това растение е много лесен и природен начин за справяне с този проблем, поради тази причина все повече хора използват Рицин като растение срещу къртици.

Интересни факти за рицинът. Всяка част от това маслодайно растение е отровна. Трябва да пазите семената на рицина далече от достъп на деца и животни, защото поглъщането им може да навреди на здравето. В същото време, рицинът е широко използван в медицината, парфюмерия и козметиката. От растението се приготвя рициново масло (на англиски език се превежда като castar oil). В парфюмерията се използва като алтернатива на веществото кастореум, което се секретира от жлезите на бобрите в Северна Америка и Европа и се използва за производството на парфюми. В медицината се ценят силните антибактериални свойства на рицина. Маслото преминава специална обработка, за да бъде безопасно за употреба.

Интересна е и формата на семената. Мнозина ги определят като наподобяващи кърлежи. Всъщност латинският произход на названието на рицина идва от думата “Ricinus”, чиито превод означава „кърлеж“.

Декоративният и атрактивен вид на рицина, както и бързият му растеж го правят много подходящ избор за украса на градини, паркове и цветни кътове. Винаги трябва да се внимава никаква част от растението да не се поглъща.

В периода на цъфтеж растенията благоприятстват от подхранване. Разгледайте качествени минерални торове, които предлагаме на нашата страница за най-подходящото решение.

Борбата с вредителите никога не е приятна, но възможността да се намерят природни решения, без да се налага използването на препарати и химикали е от огромна полза за отглеждането на здрава и пълноценна градина.

Разфасовка: 10 бр. семена на рицин – растение срещу къртици се съдържат в опаковка

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаДекорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив