МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на пипер слабо люти рибки Флориян

Семена на пипер слабо люти рибки Флориян
Семена на пипер слабо люти рибки Флориян
1.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSF0180

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 2 гр. (около 300 бр. семена на рибки пипер, който е много подходящ за мариноване), 5 гр., 10 гр. и 50 гр.
  • Норма за сеитба: От 150 до 180 грама на декар.
  • Реколта: От 3 до 4 тона от декар.
  • Период на сеитба: От края на февруари до април в парници, директна сеитба – края на май.
  • Период на разсаждане: Края на май.
  • Схема на отглеждане: На открити и закрити пространства.
  • Вегетация: От 100 до 120 дена.
  • Характеристики на плода: Слабо люти и крехки пиперки, зелени в началото, в ботаническа зрялост – червени.

За всички любители на малките пиперки с леко лют вкус, онлайн магазин semenata.bg представя семена на пипер сорт рибки. Всички наши настоящи и бъдещи клиенти и читатели биха могли да се възползват от semenata.bg, използвайки сайта за поръчка на семето. Сортът е изключително популяризиран у нас като един от най-консумираните. Пиперките се хапват често, защото са с много лека лютивина и са доста апетитни. Основна причина да са толкова популярни е възможността за целогодишното им отглеждане.

Бихте могли да насеете семе в разни съдове за цветя и подобни за целта. И така да имате от вкусните пиперки цяла година. Както разбирате, удобството при сорта е, че отглеждането му бива възможно в домашни условия.

Всеизвестен факт за пиперките като цяло е, че носят страхотен и специфичен аромат в себе си. Използвайки го в разни гозби, ще пренесете този аромат и ще обогатите ястието. 

Аранжировката от пиперките сорт Рибка се получава страхотна, те имат симпатична форма, оприличаваща рибките. Бихте могли и да използвате за украса и нарязани на кръгчета пиперки. Ще получите същия страхотен ефект.

Сортът се характеризира като средно-ранен и късен, в зависимост кога сте сели семето. Височината, до която достигат растенията при своето развитие е 50 до 70 сантиметра. Самите растения израстват здрави и устойчиви.

Ще ви споделим един доказан трик за увеличаване добивността на пиперките. Когато височината на растенията стигне до 20 – 30 сантиметра, прищипнете върховете. Така ще стимулирате количествено растенията. Разклоненията ще се увеличат, а това са точно местата, където стават пиперките.

Пиперките стоят на стеблата висейки, дълги са от 5 до 8 сантиметра. При зреене, в начален период, цветовете на пиперките са светло-зелени, в ботанически период се оцветяват в наситено-червени цветове.

Като качество не отстъпват на нито един зеленчук. В състава на пиперките от въпросния сорт влизат множество витаминозни вещества. Минералните съставки също не са в излишък. Хапването им целогодишно, носи достатъчно ползи за вашия организъм. Това е една от главните причини сортът да е ценен и предпочитан от градинари и производители. Всички описани по-горе качествата на тези пиперки, са достатъчна причина сортът да се търси и от редица търговци, занимаващи се с вносна и износна зеленчукова търговия.

За любителите пък на пипер тип кози рог представяме възможност да опитат да отгледат от семена пипер Цигарета ди Бергамо.

За насяване на 1 декар земна повърхност, пригответе количества от 150 до 180 грама семенца. Ако сеете директно, осигурете с двайсетина грама повечко.

Поникването на семенцата се случва при температури от 25 градуса по Целзий. Трябват им около 10 дена.

При добри условия на отглеждане, очаквайте около 3 до 4 тона пиперки от декар насаждения. Може да обирате готовите пиперки от месец юли чак до октомври.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Оранжев, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив