МЕНЮ
КОШНИЦА

Супер ранозрял хибриден сорт домати Дорина F1 - много сладък

Супер ранозрял хибриден сорт домати Дорина F1 - много сладък - Домати семена с отлична цена: 2.10 лв.
Супер ранозрял хибриден сорт домати Дорина F1 - много сладък
3.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0281

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 50 бр. семена, 250 бр. семена
  • Норма за сеитба: От 15 до 20 грама на декар (чрез разсад).
  • Реколта: От 8 до 10 тона за декар.
  • Период на сеитба: Февруари и март.
  • Период на разсаждане: Април и май.
  • Схема на отглеждане: На колове, като ранозрелият хибриден сорт домати Дорина F1 се отглежда едностъблено 80/35-40 см на 3 - 5 съцветия, като на всяко съцветие се оставя около 5 - 7 цвята.
  • Вегетация: 30 - 40 дни.
  • Характеристики на плода: Ранозрелите хибридни домати от сортове Дорина F1 образуват кръгли плодове, които са със средна едрина (около 140 - 160 гр. тегло), много твърди с наситено червен цвят. Притежават нежна вътрешност и много сладък вкус. Устойчиви на транспортиране и съхранение.

Онлайн градински магазин semenata.bg представя на вниманието на своите клиенти и читатели семена на ранозрял хибриден сорт домати Дорина F1. Той образува плодове с изключителен търговски вид и много сладък вкус. Производството на хибридните ранозрели домати може да бъде промишлено, имайки предвид вкусните, наситено червени домати, който се получават.

Друга добра предпоставка за избиране на ранозрелият Дорина F1 от производителите на зеленчуци е високата добивност на доматите от този сорт.

Селектираните сортови семена на ранозрелите хибридни домати може да засеете в тунел и в оранжерия или парник от всеки възможен тип. Освен това добри добиви дава домата и при отглеждане на открито за ранно полско производство.

За засяване на един декар място, ще имате нужда от 15 до 20 грама семена.

Най-добре да се засеят през месеците февруари и март. Почвата, в която ще сеете, трябва да бъде плодородна. Когато пристъпите към поставяне на разсадите в земята, трябва да следите да не засъхва. Умереното поливане и редовно също така е най-удачно за доброто развитие на младите насаждения.

Разсаждането на разсадите от този български ранен домат хибриден пък трябва да стане през месеците април и май. Дистанцията от ред до ред трябва да е около 80 сантиметра, а на отделните растения едно от други около 40 сантиметра. Доматите хибридни Дорина F1 имат нужда от поставяне на колови конструкции.

Спазвайки тези специфики, ще успеете да осигурите добра среда за гледането на ранозрелите доматки.

Обирането на доматите е обикновено става след около 30 - 40 дни от засяването. Достигат размери с тегло от 140 до 160 грама, т.е. те са средно големи, силно наситени в червен цвят, ароматни и много сладки.

Готовата продукция приятно ще Ви изненада с изключителен добив, от декар насаждения ще се получи от 8 до 10 тона домати при добра агротехника. Червените сладки зеленчуци имат добро предимство с това, че зреят заедно и са със сравнително еднаква форма. Така лесно се предлагат за износ. Освен това са лъскави и твърди с много добър изглед. Износът им е добро решение за популяризиране българските зеленчуци, в частност домати сорт хибриден и ранозрял Дорина F1. 

Друго, което е голям плюс на хибридния сорт домати за ранно производство Дорина F1 е, че те се развиват много бързо и за 30 до 40 дни дават плода си. Стеблата им са здрави и силни и много слабо облистени (това помага за дружното зреене на плода). Садят се едностъблено, като се оставят по 4 до 5 съцветия. Сорта е устойчив на тютюнева мозайка. 

Имайки предвид перфектния търговки вид на доматите, много често се използват в кулинарията за украса. Един резен на кръглия домат винаги отваря апетита.

Лятото е съвсем естествено на трапезата Ви да присъства домат, така че не се колебайте, а поръчайте от семената на ранозрели хибридни сортове Дорина F1 , за да имате красиви и вкусни зеленчуци през летните сезони.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/Беритба Юни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиТютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив