МЕНЮ
КОШНИЦА

Пъпеш Трейси F1 (Tracey F1) семена Profy Line - ранен сорт, вкусен, тип Галиа

Пъпеш Трейси F1 (Tracey F1) семена Profiline - ранен сорт, вкусен, тип Галиа
Пъпеш Трейси F1 (Tracey F1) семена Profy Line - ранен сорт, вкусен, тип Галиа

Опции

Купи

Трейси F1 е страхотен ранен сорт пъпеш, който впечатлява с едри плодове, завладяващ автентичен аромат и топяща се в устата сладост. Високодобивният хибрид ражда мощни и здрави растения и устойчивост на заболявания и неблагоприятни изменения в средата. 

Сортовите семена на хибрида Пъпеш Трейси F1 може да си набавите още сега от специалната категория посветена на семена на плодове, която от „Севън Сийдс“ ООД непрекъснато разнообразяваме. 

Високодобинтият сорт се отглежда за ранна продукция от уникално вкусни пъпеши. Семената се засяват на закрито в отопляеми оранжерии и парници за отглеждане на разсад. Най-подходящото време за засяване е в периода края на Януари – края на Април. Градинарите, които искат да отглеждат вкусният пъпеш Трейси F1 чрез директна сеитба ще постигнат най-голям успех като засеят семената в предназначеното място за отглеждане в периода 10 Април – 10 Май, тоест след стабилно затопляне на времето. 

Подготвеният разсад в оранжерии и парници се закалява и изнася на открито в началото на м. Април.

Семената се заравят на дълбочина около 2.5 – 5 см. Трябва да се поливат редовно и умерено. 

Сеитбената норма на Пъпеш Трейси F1 е 1500 – 1600 броя растения на декар площ. Прилагат се две основни смени за отглеждане на обилна реколта от сладките пъпеши. Първият вариант съветва да засеете семената/разсада редово. Разстоянието между отделните редове е 150 см, а между отделните растения – около 100 см. Не забравяйте, че растенията на пъпеша са мощни и стелещи се и се нуждаят от достатъчно пространство, за да достигнат своя потенциал.

Втората схема за отглеждане препоръчва да се оставят 200 см между отделните редове и около 60 см между растенията във всеки ред.

Пъпешите виреят най-добре върху плодородни и добре отцедливи почви. Нуждаят се от изобилие от светлина и редовно поливане, за да осигурят обилна реколта. В началните фази на растеж на растенията трябва да предвидите редовно плевене и окопаване. Растенията благоприятстват от наторяване с подходящи торове. Препоръчва се да използвате специализирани висококачествени торове за оптимални резултати. 

Двете най-големи предимства на хибридният сорт Трейси F1 е страхотният вкус и отличната устойчивост на заболявания и увреждания от промени в средата.Растенията показват много добра устойличонст на брашнеста мана, фузариум и други заболявания, които носят риск от увреждане на реколтата.

Какви пъпеши да очаквате от Трейси F1?

Сладките плодове са средно едри с големина около 2.5 – 3 кг. Плодовете са с елипсовидна форма. Кората им е покрита с мрежа и е обагрена в жълто-златисти нюанси. Вътрешността на пъпешите ще ви накара да се влюбите в този сорт. В пълна зрялост, средата на пъпешите придобива светло зелен цвят. Всяка хапка ще ви заплени с аромат, невероятна сладост и сочност. Пъпешите се топят в устата и са страхотно допълнение към лятната трапеза във формата на десерт, плодови салати, пюрета, сокове и други. 

Друго важно предимство на пъпешите Трейси F1 е тяхната устойчивост на транспортиране и съхранение. Те запазват качествата и вида си при транспорт, което се цени високо както от търговците, така и от почитателите на пъпеши. 

Поръчайте качествени сортови семена на Трейси F1 още сега. В 1 грам ще откриете около 30 – 35 броя семена. Хибридът се отглежда с успех както за масово производство, така и в частни градини за семейната трапеза.

Разфасовка – 20 бр. семена на пъпеши Трейси се съдържат в опаковка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив