МЕНЮ
КОШНИЦА

Специална селекция семена на домати чери Лилипут F1 - много сладки и родовити (безколов сорт)

Специална селекция семена на домати чери Лилипут F1 - много сладки и родовити (безколов сорт) - Домати семена с отлична цена: 4.50 лв.
Няма наличност
Специална селекция семена на домати чери Лилипут F1 - много сладки и родовити (безколов сорт)
5.00 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: S010667

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,15 гр.семена специална селекция на домати чери безколови Лилипут F1 има в една опаковка.
  • Норма за сеитба:  От 30 до 40 грама на декар. (около 1390 до 1500 бр. растения в декар)
  • Реколта: Изключително родовит сорт.
  • Период на сеитба: В парник от 25 януари до 10 март, навън през април след сланите.
  • Период на разсаждане: В края на месец април.
  • Схема на отглеждане: Безколов сорт, който може да се отглежда 80-120/ 35-40 см. Или при схема 120/60 см - колово, едностъблено в оранжерия от израелски полиетилен или навън.
  • Вегетация: От 110 до 115 дни.
  • Характеристики на плода: Червените черита образуват средно едри плодове с тегло около 20 - 30 гр. Те са с наситено червени цветове, кръгли и изключително сладки. Черито е много устойчиво на транспорт и съхранение. Запазва дълго аромат и вкусови качества.

В богатия каталог на градински магазин semenata.bg на челни позиции фигурират и специална селекция семена на чери домати червени Лилипут F1, които винаги са разположение на нашите многобройни настоящи, а и на бъдещите ни клиенти.

Мини доматенцата принадлежат към хибридните сортове, дават голям добив, а насажденията буквално се обсипват с плодчета. Те тежат максимум от 15 до 20 грама всяко, имат приятен сладък вкус и са много захарни. Носители са на множество престижни награди в бранша.

Въпреки малките си размери чери доматчетата са много трайни след обирането им, лесно се съхраняват и транспортират. Те са и чест обект на търговия в магазинната мрежа и по сергиите на пазари и тържища, както и на внос и износ на земеделска продукция от хората в бранша.

Най-добре е семенцата на този коктейлен сорт доматчета да се използват за ранна сеитба, както на закрито в парник или оранжерия, така и навън на открити земеделски площи, сочи опитът на специалистите от нашия Онлайн магазин semenata.bg през годините.

Макар и дребнички, чери доматчетата от типа Лилипут F1, са устойчиви на фузариум, нематода и вертицилум.

Тези доматчета чери червен Лилипут F1 дават изобилен плод, стига да ги разположите на слънце и на топло, а почвата да е оцедлива и богата на основните хранителни съставки.

Използват се и за направата на пресни салати в комбинация с други зеленчуци, плодове или сирена, и за интересна украса към други храни и коктейли.

Според инструкциите в каталога на Онлайн магазин semenata.bg ат 30 до 40 грама семенца са ви нужни, за да засеете декар земеделска площ. При това трябва да сте наясно, че растенията с доматчетата от типа Лилипут F1 трябва да бъдат от 1390 до 1500 на брой на декар производствена площ, за да се гарантира оптималното им изхранване и развитие.

В парник или оранжерия сеенето на мини доматчетата се прави от 25-то число на месец януари до 10-то число на месец март в температурния диапазон от поне 15 градуса, като се садят на 1 до 1,5 сантиметра надълбоко в почвата..

Навън на открити земеделски площи сеенето се прави през целия месец април, след като преминат сланите и носената от тях за насажденията опасност.

Разсадите на доматчетата се садят в последните дни на месец април. При това трябва да оставите дистанция от 120 сантиметра от ред до ред и 60 сантиметра от растение до растение вътре във всеки ред.

Вегетационният им период продължава едва от 110 до 115 дена.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари, Март
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели
Устойчивост на болестиТютюнева мозайка

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив