МЕНЮ
КОШНИЦА

Професионални семена на Биг бийф F1 домати (Big Beef F1) - за оранжерии и тунели

Професионални семена на Биг бийф F1 домати (Big Beef F1) - за оранжерии и тунели - Домати семена с отлична цена: 6.90 лв.
Професионални семена на Биг бийф F1 домати (Big Beef F1) - за оранжерии и тунели

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 15 бр. (професионални семена на Биг Бийд F1 домати), 100 бр. семенца
  • Норма за сеитба: около 2000 - 3000 растения в декар.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: При ранното засяване от 15 януари до 25 февруари.
  • Период на разсаждане: От 40 до 60 дни след сеенето.
  • Схема на отглеждане: Страхотен професионален хибриден сорт домати (индетерминантни) за отглеждане в оранжерии и тунели. Отглежда се колово при схема 80-120/40-50 см
  • Вегетация: От 113 до 125 дни.
  • Характеристики на плода: Проесионалният хибриден домат Биг Бийф F1 образува едри плодове (ср. тегло 230 - 300 гр.), кръгъло-овални с наситен червен цвят, страхотни вкусови качества.

Биг Бийф F1 е специално селектиран в Холандия професионален хибриден сорт домати, който фигурира на челни позиции в богатия каталог на онлайн магазин semenata.bg.

Тези домати се славят като много вкусни и ароматни, дават високи добиви и имат дълга трайност след откъсването си.

Професионалните доматите от сорта Биг Бийф F1 (Big Beef F1) обикновено се отглеждат колово на закрито в оранжерия, в парник или в специален тунел за отглеждане на доматени насаждения. Те израстват свободно във височина и се отрупват обилно с плод.

При ранното сеене на този сорт холандски професионален домат, това се извършва от 15-тия ден на месец януари до 25-тия ден на месец февруари. При средното ранно сеене, семето се залага от 1 март до 30 март. При късното сеене, семенцата професионални се поставят за разсад от 25-то число на месец април до 10-то число на месец май за най-добри резултати.

Разсаждането на вече готовия разсад, се прави най-често от 40 до 60 дни след самото засяване на сортовите професионални семена на доматите от сорта Биг Бийф F1. Времето се обуславя предимно от времето на сеенето на семената, като обичайно това се прави от земеделските производители някъде от края на март месец нататък при благоприятни метеорологични и температурни условия.

При засаждането между редовете трябва да се остави дистанция от 80 до 120 сантиметра, а от растение до растение във всеки един ред се оставя дистанция от 40 - 50 сантиметра. Това се прави за по-добре проветрение и изхранване на доматените насаждения и за осигуряване на максимално висок и качествен добив от профеионани домати Биг Бийф F1.

Вегетационният период на този сорт домати от Холандия продължава от 113 до 125 дни.

Професионалните хибридни домати Биг Бийф F1 (Big Beef F1) имат кръгла форма, слабо оребряване и ярко червен цвят. Те са големи и достигат в оптимални условия грамажи от порядъка на 230 до 300 грама всеки. Вкусът им е превъзходен, имат и силен доматен аромат. Плодовете са твърди и лесни за съхраняване и за транспорт, както и за търговска дейност - за внос и износ на земеделска продукция отвън границите на страната ни.

Хибридните домати от този професионален сорт са силно адаптивни към условията на отглеждаане. Те имат устойчивост на някои не редки болести - фузариум (F1,2), тютюнево мозаечен вирус, вертицилиум (V), нематода (N) и Листна плесен (St).

Плодовете от тези професионални семена на Биг бийф F1 домати (Big Beef F1) се използват широко за направата на редица популярни салати, на гарнитури и украси към ястия, за готвене или за направата на доматени консерви, доматен сок, кетчуп, лютеница, доматено пюре и доматени сосове и туршии.

Семена
Кога се засяваЯнуари, Февруари
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаАприл, Май
Цвят на плода/цветаЧервен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация
Устойчивост на болестиФузариум, Вертицилиум, Нематода, Листна плесен, Мозаечен вирус (Тютюнево мозаечен вирус или Мозайка)

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив