МЕНЮ
КОШНИЦА

Специална почва за домати и зеленчуци Floragard Aktiv

Висококачествена немска почва за цитруси 10 л - Zitrus Planzenerde - Почви и субстрати с отлична цена: 7.50 лв.
Няма наличност
Специална почва за домати и зеленчуци Floragard Aktiv
16.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: SF00023

Опции

Купи

Онлайн магазин Semenata shop и Севън Сийдс представят в своя каталог специална почва за домати и зеленчуци Floragard Aktiv, нуждаещи се от хранителни вещества. Този немски субстрат на лидерът в качествените субстрати Floragard е подходящ за чушки, домати, патладжани, краставици, чили, картофи, карфиол, зеле, моркови, корнишони и много други видове зеленчуци

Почвата за домати и за зеленчуци на Флорагард съдържа дългодействащ тор за здравословен растеж и богата реколта - не е необходимо никакво торене през пролетта и лятото в продължение на 6 месеца.

В допълнение, е добавен и естествен тор от морски птици гуано, който подпомага развитието на корените в началото на засаждането.

Почвата за домати и зеленчуци е лесна за пренасяне благодарение на компактния формат на бала 20 литра.

Този субстрат не се препоръчва за използавне при отглеждане на подправки и по-нежни растения.

Почва за домати и различни видове зеленчуци осигурява оптимално количество хранителни вещества за естествен, здравословен и безопасен растеж на разсадите и възрастните растения.

Почвата за зеленчуци и домати е особено ефективна при културни растения, изискващи голямо количество хранителни вещества при плодообразуването като доматите, чушки, краставици или патладжани. 

Съдържащия се в субстарата висококачествен торф придава на почвата отлична водозадържаща способност и улеснява водоснабдяването на зеленчуковите растения, особено през летните месеци. Органичният натурален птичи тор гуано осигурява ефективно и дълготрайно снабдяване на растенията с хранителни вещества и активира живота на почвените микроорганизми по естествен начин. 

Фино пресятият компост от зелени отпадъци в почвата за домати и зеленчуци допринася значително за снабдяването на растенията с хранителни вещества и съживява почвата. 

Благодарение на дългодействащите торове NPK (18-10-20), растенията са оптимално снабдени с основните Азот, Фосфор и Калий за цели 6 месеца. Вече не е необходимо последващо торене.

Съвет на градинаря за почвата за домати и зеленчуци.

Използването на почвата за домати и зеленчуци Floragard Aktiv е много лесно: почвата е готова за употреба и може да се прилага за засаждане в зеленчукова леха на открито или в оранжерия от израелски полиетилен за оранжерии, за засаждане в саксии, големи вани и за засаждане в чувал (торба за отглеждане) на терасата и балкона.

Как да направим засаждането на открито или в оранжерия: първо внимателно отстранете корените и семената на плевелите от местата за засаждане и лехите и равномерно разрохкайте почвата поне на една лопата дълбочина. В зависимост от качеството на почвата, нанесете 5-10 cm дебел слой (50-100 l/m²) почва за зеленчуци и домати Floragard Aktiv върху чистата от плевели площ за засаждане и добре я размесете със съществуващата почва. Внимателно засадете зеленчуковите растения в подготвената леха за засаждане и ги натиснете здраво. В зависимост от засажданите зеленчуци е добре почвата да е на не повече от 2 до 4 см над кореновата бала. 

Доматите също могат да бъдат засадени малко по-дълбоко за по-добро образуване на корени. Поливайте обилно след засаждане, така че кухините между почвата и корените да се затворят добре.

Засаждане в сандъчета, саксии и др. видове контейнери: Напълнете сандъчетата или контейнерите равномерно с Floragard Aktiv почва за домати и зеленчуци. След това внимателно поставете зеленчуковото растение, напълнете го с пръст и леко натиснете. Поливайте почвата след засаждане и я поддържайте равномерно влажна през вегетационния период.

Директно засаждане в опаковката на почвата Floragard Aktiv: Зеленчуковите растения могат да се засаждат и директно в опаковката на закупената от вас почва. Найлоновата опаковка значително намалява изпарението на водата при поливане. 

Растенията могат да бъдат оптимално снабдени с вода и хранителни вещества и в най-малките пространства. За целта чувалът се поставя в балконско сандъче, по-голяма купа или директно на земята. Отржете горната част на опаковката по пунктираната линия, внимателно поставете растенията и натиснете леко. Прободете дъното на опаковката на няколко места, за да сте сигурни, че излишната вода за напояване ще се отцеди. Поливайте почвата след засаждане и я поддържайте равномерно влажна през вегетационния период. Излишната вода за напояване може да доведе до обезцветяване на минералните субстрати.

Набавете си качествената почва за домати и зеленчуци Floragard Aktiv 20 литра и дайте на вашите зеленчуци правилните хранителни вещества за успешна реколта. Благодарение на тази специална почва за зеленчуци и домати, не е нужно да торите шест месеца! Така че не чакайте повече, поръчайте директно онлайн и ние ще доставим почвата за домати и зеленчуци директно до вашия дом или до офис на куриера.

Технически характеристики на почвата

Основните съставки на този специализиран субстрат са смес от частично или напълно разложен повърхностен торф, овлажняващ агент, добре балансирани основни хранителни вещества и микроелементи. 

pH (H2O) – 5.5- 7.0 (EN13037)

Добавен дългодействащ минерален тор 0,5 кг/куб.м NPK – 18-10-20

Добавена естествена птича тор гуано от морски птици – 0,5 кг/куб.м почва

Електропроводимост – 20-40 mS/m (EN 13038)

Произход - Германия

Разфасовка – 20 л

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив