МЕНЮ
КОШНИЦА

Почва за отглеждане на домати в саксия Floragard Activ

Почва за отглеждане на домати в саксия Floragard Activ
Няма наличност
Почва за отглеждане на домати в саксия Floragard Activ
16.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: SF00023

Опции

Купи

Няма съмнение, че качеството на почвата, върху която се отглеждат зеленчуците играе съществено значение за количеството и качеството на реколтата. Как да изберете най-подходящият субстрат засаждане на домати, краставици, чушки, картофи и други ако смятате да ги отлгеждате в саксия или сандъче на балкона или в оранжерия от израелски полиетилен за оранжерии? Доверете се на специалистите в бранша. В Севън Сийдс ви препоръчваме почва за отглеждане на домати в саксия Floragard Activ, създаден от немските лидери в производството на качествени субстрати Floragard. 

Зеленчуците и доматите в частност са култури, които се отглеждат най-успешно върху плодородни почви с висок запас на хранителни вещества. В повечето случаи реколтата зависи от подходящото наторяване със специализирани торове през целия период на отглеждане на растението. В повечето случаи хората прибягват към хранителни вещества, добавят към почвата в течна или суха форма (торове за домати и зеленчуци). 

С Флорагард почва за отглеждане на домати и зеленчуци не се налага допълнително торене. Този страхотен продукт съдържа тор с дълготрайно действие, който стимулира растежа и плододаването. Засаждането на разсада върху Floragard Aktiv почва за отглеждане на домат в саксия осигурява перфектният запас от хранителни вещества на младите растения в продължение на 6 месеца дори в периода на интензивен растеж – пролет – лято. 

Продуктът е разработен по формула, която осигурява запас от вещества на доматите в лесна за усвояване форма за месеци. Една от тайните за ефективността на продукта е добавената естествена тор от птици морски птици - гуано, която благоприятства бързото развитие на здрава коренова система. 
Обилният запас от хранителни вещества превръща почвата за домати в саксия и сандъче Floragard Aktiv в най-подходящия избор за субстрат за отглеждане на култури, които имат нужда от интензивно подхранване. 

Внимание! Почвата може да се окаже силна за деликатни растения, като билки и подправки. За тези видове растения в „Севън Сийдс“ ООД препоръчваме качествени специализирани субстрати с подходящ състав и действие, които ще откриете в каталога ни.

Важно качество на почвата за  отглеждането на домати в саксии Floragard Aktiv е водозадържащата способност. Зеленчуците се нуждаят от обилно поливане. Благодарение на предимствата на специализирания субстрат, поливането на растението се случва по-рядко в сравнение с обикновената почва. 

Освен хранителен естествен тор от птици, във Floragard Aktiv се съдържа фино пресят компост от зелени отпадъци, който осигурява допълнителни количества хранителни вещества на растенията. В качествената почва се стимулира развитието на полезни микроорганизми, които поддържат баланса в средата и здравето на отглежданите в нея домати и зеленчуци.

Съотношението на основните хранителни вещества във Floragard Aktiv е – NPK (18-10-20). Значителните количества на азот, фосфор и калий осигуряват дълготрайно подхранване на растенията и допринасят за бърз и мощен растеж и богата реколта.

FloraGad Aktiv e почва за отглеждане на домати в саксия или сандъче, която може да се използва директно. Опитните агрономи най-често я прилагат при производство на домати на тераси и балкони, както и при парниково отглеждане на зеленчуци в саксии и контейнери. Почвата е подходяща и за отглеждане на открито. Предлага се в практичната разфасовка от 20 литра.

При отглеждане в саксии и оранжерии специализираната почва за домати може да се използва самостоятелно, без да се смесва с други субстрати. За отглеждане на открито върху големи площи се препоръчва да се почисти и разрохка наличната почва и върху нея да се насипе слой с дебелина 5 – 10 см и да се смесят добре.

Почвата може да се използва за засяване на семена от домати.

Характеристики на специалната почва за домати при отглеждане в саксии и оранжерии:

pH (H2O) – 5.5 – 7.0 (EN13037)

NPK съотношение – 18-10-20

Допълнителни особености – птича тор гуано – 0,5 кг/куб. м

Производител – Floragard (Германия)

Разфасовка – 20 литра

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив