МЕНЮ
КОШНИЦА

Пипер Каптур F1 (Kaptur F1) семена - червена капия с отличен вкус и висока добивност

Професионални семена на пипер Каптур F1 (Kaptur F1) - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 5.60 лв.
Пипер Каптур F1 (Kaptur F1) семена - червена капия с отличен вкус и висока добивност

Опции

Купи

Искате ли да отглеждате едри, апетитни и ароматни червени чушки, с които ще приготвяте най-вкусните салати и ястия? Каптур F1 е сорт червена капия, който заслужава вниманието ви. В Севън Сийдс ООД ви предлагаме сортови семена от този хибрид, които може да закупите още сега.

Червени чушки Каптур F1 е ранен сорт, перфектен за чушко производство за салати и консерви. Може да се отглежда парниково и на открито при затопляне на температурите.

За да получите ранна реколта трябва да подготвите разсад. Семената на този сорт червен пипер се засяват рано – още през първата половина на Февруари. Приготвянето на разсада следва стандартните съвети – подгответе подходящи съдове с влажен субстрат и засейте семената на Каптур F1 на дълбочина от около 1,5 – 2 см. Разсадът трябва да се обгрижва на топло и светло място с редовно поливане и влажност на въздуха. Семената покълват при температура на почвата над 15 С градуса. Вегетационният период на този сорт червени чушки е около 75-80 дни.

Каптур F1 може да се отглежда и без предварително приготвяне на разсад. За целта, семената се засяват директно в полето за отглеждане на открито. Оптималните условия включват слънчево място, с добър дренаж на почвата и плодородност. Ако пръстта е по-бедна на хранителни вещества, растенията трябва да се подхранват с минерални торове за пипер, които ви препоръчваме на нашия сайт. Редовното поливане също оказва съществено влияние върху добива.

Директното засяване на открито на семената се случва през пролетта – 10 Март – 10 Април.

Как да се справите с отглеждане на семена от пипер Каптур F1?

Градинарите прилагат няколко метода за отглеждане на чушките. Например, може да ги засеете едноредово. В този случай се препоръчва схемата за разстояние 60 – 70 см между отделните редове и около 35 – 40 см между всяко растение. Използва се и двуредово засяване. Препоръчителната схема е 80 см разстояние между всеки ред и около 40 см дистанция между чушковите растения.

Сред най-големите предимства на сорт Каптур F1 е отличната резистентност на растенията на стресови условия, като ниски температури и заболявания, като тютюнева мозайка.
Плодовете на този сорт чушки се отличават с прекрасни вкусови качества и високо съдържание на сухо вещество, което прави вкуса им още по-наситен. Пиперът е едър. Средната големина на чушките е около 120 – 140 грама. Сортът има потенциал да ви изненада с още по-едри капии при осигуряване на оптимални условия за отглеждане. 

В пикът на добивния сезон чушките имат ярко червен цвят и лъскавина. Плодовете са 2 – 3 камерни и месести. Капиите от сорт Каптур F1 имат много добра твърдост и устойчивост на транспортиране и по-продължително съхранение. С други думи, ако търсите апетитни червени чушки, които дават отлична ранна реколта, това е сортът пипер, с който няма да сбъркате.

Червените капии се ценят високо за директна консумация сурови в салати, разрядки и други. Вкусовите им качества се запазват и при термична обработка при готвене и консервиране. Червеният пипер Каптур F1 се бели лесно след печене, което го прави много подходящ избор за приготвяне на лютеници и други популярни специалитети.

Сортът се използва най-често за ранен добив, но семената с успех могат да се засеят и за средно късна и късна реколта.

Разфасовка: 20 бр. семена на пипер червена капия Каптур се съдържат в опаковката, представена в широкия каталог на Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиМозаечен вирус (Тютюнево мозаечен вирус или Мозайка)

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив