МЕНЮ
КОШНИЦА

Пипер Амфора (Amfora) семена на вкусна и месеста червена капия

Семена на пипер Амфора (Amfora) - едър и червен сорт капия - Пипер (чушки) семена с отлична цена: 1.70 лв.
Пипер Амфора (Amfora) семена на вкусна и месеста червена капия
1.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL413

Опции

Купи

Сорт Пипер Амфора осигурява реколта от чушки с всички качества, които може да очаквате от апетитни качествени и едри капии. В „Севън Сийдс“ ООД ви препоръчваме този високодобивен сорт пипер за отглеждане в градината или в оранжерии. Отглежда се предимно за средно ранен добив, но дори при ранно и късно производство ще получите завидна реколта, затова не се колебайте да изберете Амфора за предстоящия градински сезон. 
За да постигнете средно ранен добив от вкусен Пипер Амфора трябва да планирате сеитбата на семената в периода Март – Април. Чушките са топлолюбиви култури. Най-успешното стартиране на разсад се получава в парници и оранжерии, в които температурата може да се поддържа около 22 С градуса. 

Заровете сортовите семена от капия червена Амфора на дълбочина от около 1,5 – 2 см в предварително подготвени работни саксии с влажна почва. Времето за покълване е около две седмици. Младите растения изискват минимална температура на почвата около 18 градуса и по-малко влага в сравнение с обгрижването на семената. Обилната светлина е важен фактор за развитието на разсада, за да отгледате здрави и устойчиви растения за засаждане на открито или в парници. 
Засаждането на младите растения на открито както и методът за директна сеитба на семената в почвата се препоръчва в края на пролетта след отминаване на риска от отрицателни температури. 

Капии Амфора могат да се отглеждат на фитарии или редово. При първия начин следвайте схема от 30х20 см. Подходящ вариант е и засаждане 40 – 15 см по единично растение. Редовото засаждане следва схемата 60 – 70х15 см. 
Вегетационният период на Пипер Амфора продължава около 110 дни. 

От семената ще отгледате мощни растения с височина около 50 – 70 см. В много случаи се предпочита да се осигурят конструкции за допълнителна опора на насажденията. Растенията са топлолюбиви и слънцелюбиви. Имат отлична поносимост на летни жеги особено когато се поливат редовно и умерено. Наторяването с органични торове или минерални също помага за още по-богата продукция от този високодобивен сорт. 

Какво представляват чушките, които ще получите когато дойде време за събиране на реколтата? Очаквайте изобилие от едри месести и лъскави чушки обагрени в наситено червено. Преди да достигнат пълна ботаническа зрялост капиите имат зелен цвят. Откъсването им в пика на развитието им  ще ви осигури най-голяма сладост и сочност на чушките с великолепен аромат и вид. 

Чушките имат конусовидна форма, двустенна и тристенна. На дължина достигат около 16 – 18 см. Големината им е около 100 – 110 грама. Капиите от сорт Амфора са сочни, месести, с приятна сладост, изразен аромат и гланцирана кожица. 
Сортът е сред най-изкушаващите видове чушки за директна консумация. Най-често се използват за приготвяне на салати, гарнитури, разядки, смутита и сокове. Чушките са идеална суровина и за консервиране, лютеници, туршии и други. 

В 1 грам обикновено се съдържат около 150 броя сортови семена. Ако предвиждате стартиране на разсад, набавете си 150 – 180 грама семена за отглеждане на чушки върху 1 декар. Методът с директна сеитба изисква малко повече семена, а именно около 180 грама на декар. 

Пипер Амфора има много добра резистентност на заболявания и се слави като един от високодобивните сортове, които може да отглеждате лесно в градината си. 

  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (около 150 бр. семена на месеста капия Амфора), 5 гр. и 50 гр.
  • Норма за сеитба: От 150 до 180 грама семена на пипер сортови на декар.
  • Реколта: Над 5 – 6 тона от декар земеделска земя.
  • Период на сеитба: През март - април в закрити помещения. Май на открито.
  • Период на разсаждане: Края на месец април, след преминаване на опасността от падане на слани.
  • Схема на отглеждане: За ранно, средно-ранно и късно отглеждане.
  • Вегетация: Около 110 дена.
Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен, Червен цвят
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеВисока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив