МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на едно изключително цвете Нигела (челебитка) - Nigella damascena

Семена на едно изключително цвете Нигела (челебитка) - Nigella damascena - Нигела семена с отлична цена: 1.30 лв.
Семена на едно изключително цвете Нигела (челебитка) - Nigella damascena

Опции

Купи

От нашия магазин „semenata.bg“ вече може да закупите семена на цветя Нигела (Nigella damascena) микс от различни цветове. Също така тук ще откриете информацията, която ви е необходима за отглеждането на това нежно растение.

Всяко пакетче съдържа овални, черни семена, с висок процент на кълняемост. Тези деликатни цветя се характеризират с изправени и добре развити стебълца. Листата силно се разклоняват и изграждат сякаш фина мрежа от зелени бодлички. В центровете на тази плетеница се разполагат малките цветчета. Те имат най-интересната форма, която някога сте виждали. Багрят се в червено, бяло, тъмно синьо и др. и създават една ефирна картина от пъстрота.

Нигелата не се отглежда трудно. Тя е типично едногодишно растение. Не е претенциозна към вида почва. Единствено трябва да бъде добре отцедлива, с умерено съдържание на хранителни вещества, а при сухо време я поддържайте винаги влажна. Растението обича слънцето, така че изберете добре осветени терени или с частична сянка. 
Едно интересно качество на това прекрасно цвете е, че всяка година образува семена с висока кълняемост и се самозасява. По този начин може да използвате растението като многогодишно.

Нигела (Nigella damascena) е изключително разпространено растение. За произхода му се смятат цели три континента – Южна Европа, Азия и Северна Африка. Спада към семейство Лютикови (Ranunculaceae) и се нарича се с различни имена – „love-in-a-mist“, „Persian Jewels“, а в България е популярно с името „Челебитка“. Тя е и родственик на известния и използван в кулинарията Черен кимион - Nigella sativa.

Разфасовка: 1 гр. (около 400-450 бр. семена) 

Семена
Кога се засяваМарт, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август
Цвят на плода/цветаБял, Лилав, Микс, Розов, Син, Смесени цветове, Червен цвят
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив