МЕНЮ
КОШНИЦА

Италиански семена на Невен (Календула) - Calendula officinalis оранжево цвете с много полезни свойства

Италиански семена на Невен (Календула) - Calendula officinalis оранжево цвете с много полезни свойства - Невен семена с отлична цена: 3.20 лв.
Италиански семена на Невен (Календула) - Calendula officinalis оранжево цвете с много полезни свойства
3.50 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: S003093

Опции

Купи
 • Цъфтеж: Невенът образува красиви цветчета в оранжево, които цъфтят между юни и октомври.
 • Височина: До 40 сантиметра.                
 • Осветеност на терена: На слънчево място или полусенчесто.          
 • Почвени условия: Богати плодородни почви, средни според механичните си качества.
 • Устойчивост на ниски температури: Ниска.
 • Дълговечност: Невенът е от едногодишните растения.
 • Подходящо място: В двор или градина, както и в подходящ съд у дома, на балкон, веранда или тераса.
 • Период на сеитба: Щом отминат сланите напролет в последните дни на март.
 • Дълбочина на сеитба: На 1 сантиметър в почвата.
 • Схема на отглеждане: Сеят се на 25 сантиметра между отделните цветя в лехи или саксия.
 • Период за покълване: Две седмици.
 • Необходимост от поливане: Полива се регулярно без преполиване.
 • Подходящи торове: Всеки месец с тор за подправки и билки, а ако целите по-обилен цъфтеж със специално произведена за цъфтящите растителни видове.

В богатия каталог на градински център semenata.bg фигурират и семена на Невен (Календула) с латинско име Calendula officinalis, които са на разположение на нашите многобройни настоящи и бъдещи клиенти.

Това толкова широко разпространено в страната ни красиво цвете цъфти през лятото и то продължително - от началото на лятото до появата на сланите на есен. След цъфтенето, Невенът пък пази семенцата си до идния пролетен сезон, когато отново разцъфва и краси всеки двор и градинка.

Тази му удивителна способност да се самозасява облекчава работата на стопаните и не се налага да правите нищо повече, за да бъде отново красивият и свеж гост отново на почетно място в пъстрите Ви цветни лехи.

Невенът от Италия има наситено оранжев цвят и е много кичест.

Интересен факт: Удивително качество на това красиво цвете е способността му да предсказва невероятно точно промените във времето. Ако той не разтвори цветчетата си дори след като е минало седем часа в сутрешните часове, това означава на 100 процента, че скоро Ви чака дъжд.

В страната ни Невенът се използва за гледане на много места. Той расте и украсява всяко едно лято множество озеленени пространства, дворчета и градинки, всяка една цветна леха около нас, паркови пространства и обществени озеленени площи във всеки град на страната ни, показват данните от каталога на нашия градински център semenata.bg.

Още дори древните гърци са познавали освен красотата и лечебните свойства на това удивително цвете. Нашата народна медицина пък учи, че тези му качества се усилват максимално, ако наберете Невена, когато слънцето жари най-жестоко.

Освен на открито в двора или в градинката, цветето се гледа у нас по балкони, веранди и тераси, където успешно се развива, засаден в саксии, кашпи и други подходящи съдове за целта, които му осигуряват оптимални условия за растеж.

Невенът израства до 40 сантиметра височина. Той цъфти усилено в периода от първите дни на юни до края на месец октомври или до падането на сланите на есен. Когато му избирате постоянно място, имайте в предвид, че красивото цвете се нуждае от постоянно слънцегреене или поне полусенчесто място.

Когато семето на Невена се сее навън, в двор или в градинка например, това трябва да се прави в цветна леха. Мнозина предпочитат при сеенето му да го миксират и с различни по вид цветни растения така, че се получава разноцветна феерия от цъфтящи цветове. Същото това миксиране може да направите успешно и на терасата си в подходящи за целта съдове, а ефектът отново ще е също така удивителен.

Невенът се развива най-добре в плодородни и богати на хранителни съставки почви от рода на тези със средни механични състави.

Оранжевото цвете е от рода на едногодишните растения и няма устойчивост на ниските зимни температури, характерни за страната ни.

Навън семенцата се сеят от последните дни на месец март след отминаването на сланите. Разсадите се подготвят в дните на месец февруари в оранжерийни условия, за да се радвате на оражеви цветя възможно най-рано. Готовите растения се изнасят навън на постоянното си място през месеците април и май.

Семенцата се заравят на 1 сантиметър в земята при температурни граници на почвите от минимум 10 градуса, като между семенцата се оставя дистанция от 25 сантиметра. Покълването им става след две седмици.

Невенът трябва да се полива регулярно, без преполиване, за да останат почвите добре овлажнени, но не подгизнали.

Наторява се всеки месец със специална тор за цъфтящи растения или тор за билки и подправки, разработена за цъфтящите растителни видове, ако гледате Невена в съдове, а навън това става през по-голям интервал от време.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоДо 10 см, 10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив