МЕНЮ
КОШНИЦА

Многослоен израелски найлон за тунели (полиетиленов филм) 30 микрона с анти - капка, термален ефект и UV

Многослоен израелски найлон за тунели (полиетиленов филм) 30 микрона с анти - капка, термален ефект и UV - Полиетилен за оранжерии с отлична цена: 0.48 лв.
Най-продаван
Многослоен израелски найлон за тунели (полиетиленов филм) 30 микрона с анти - капка, термален ефект и UV
1.48 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: FOF0019

Опции

Купи

Внимание! Могат да се режат и размери по поръчка от израелския полиетилен за тунели. За да поръчате желаните размери, моля от полето "Ширина" изберете необходимата Ви Ширина. След това в полето, което се намира в ляво от бутона КУПИ въведете необходимата дължина и натиснете ENTER. Цената, която се калкулира е крайната за продукта с вкл. ДДС.

Специализиран магазин за градинарски стоки Semenata Shop представя за всички професионални производители и любители на ранните зеленчуци професионален многослоен израелски найлон за тунели 30 микрона. Този изключително качествен продукт е дело на известната в производството на полиетилени за оранжерии Политив Израел. Иползва се като втори полиетиленов филм (термален екран). 

Найлонът за тунели предлага добра защита на всички ранни полски култури, които се отглеждат в България и затова се използва често като втори полиетиленов филм. Цени се високо при отглеждане на ранни домати, при отглеждане на картофи, салати, пипер и др. Особена роля играе при всички, които се занимават с производство на разсади от зеленчуци.

Този многослоен полиетилен се цени високо в неотопляеми полиетиленови и стъклени оранжерии като втори слой, за допълнителна изолация при ранно пролетно производство.

Найлоните за тунели на Политив (Politiv) са снабдени със специална UV защита. Тя позволява на найлона да устоява безпроблемно на слънчевата радиация, без да се повреди или да прегори. Това от своя страна удължава времето на експлоатация на полиетилена.

Едно от големите предимства на фолиото за тунел на израелските производители е добавката ЕVА (етилен винилацетат). Тя придава по-голяма еластичност и прозрачност на филма, като това го прави по-устойчив на лоши атмосферни условия. Освен това лесно се работи с този найлон, което е от изключително значение, особено при култури, които се налага да бъдат завивани и развивани през деня.

Още едно от ценните качества на професионалният найлон за тунели е така наречения Термaлен ефект (IR). Това е свойството на филма да намалява загубата на топлина в оранжерията през нощта. Найлонът за тунелите задържа натрупалата се през деня инфрачервена радиация от слънчевите лъчи. По този начин се спомага поддържането на постоянна температура под найлона през деня и през нощта. Това се цени защото намалява риска от измръзване и резки температурни амплитуди.

Полиетиленовият филм за тунели има и още едно много добро предимство - анти - капка ефект (AF). Това е свойството му да предотвратява образуването на капки конденз по вътрешната страна на найлона. Това е от изключително значение особено за листните зеленчуци. Конденза създава предпоставки за болести и развитие на микроорганизми, вредни за отглежданите под тунела зеленчуци. Освен това кондеза пречи за нормалното разпространение на слънчевата светлина и с това пречи на фотосинтезата.

Технически характеристики на филма за тунели:

Предлага се на кв.м, като 1 кв. м е с тегло около 0,028 кг, а в 1 кг от найлона се съдържат около 34,72 кв.м.
Предлагани ширини: 3, 4, 6 м
Може да бъде закупена и цяла ролка с размери: 3/200 м, 4/200 м, 6/200 

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив