МЕНЮ
КОШНИЦА

Мулчиращо перфорирано фолио за ягоди 50 mic в черно + UV защита - 1,2/30 м

Мулчиращо перфорирано фолио за ягоди 50 mic в черно + UV защита - 1,2/30 м - Мулчиращо фолио и тъкан с отлична цена: 24.70 лв.
Няма наличност
Мулчиращо перфорирано фолио за ягоди 50 mic в черно + UV защита - 1,2/30 м
24.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: ZHU0001

Опции

Купи

Градински магазин онлайн Semenata bg добави към своя нарастващ каталог един страхотен продукт, който ще ви спести много разходи по труд от плевене, прекопаване и поддръжка при производство на различни земеделски култури – мулчиращо фолио перфорирано за ягоди. 

Мулчиращото перфорирано фолио се постила в/у земята, като в специално фабрично пробитите отвори се засаждат разсади на ягоди или различни видове многогодишни растения. Положеното фолио ефективно блокира образуването на всякакви видове плевели и плевелна растителност, като същевременно запазва рохкавостта на почвата и влагата в нея, намалявайки сериозно изпарението от повърхността на субстрата.

Фолиото мулчиращо е произведено от черен на цвят полиетилен с дебелина 50 микрона (0,05 мм). Тази дебелина позволява найлона за мулчиране да се използва за до два сезона без прибиране през зимните месеци. Това високо се цени особено при отглеждане на многогодишни култури, както са ягодите например.

Перфорираното фолио за ягоди мулчиращо се предлага с размери – ширина 1,20 м и дължина 30 м, като е сгънато фабрично по компактен начин. Ширината и дължината са удобни за използване както от професионалисти в оранжерии от полиетилен, стъклени или на открито, така и от любители градинари при домашно отглеждане на ягоди и зеленчуци.

Едно от основните предимства на този вид мулчиращи фолиа е, че те имат фабрична перфорация. Отворите за засаждане са с диаметър 4,5 см и са разпределени на три реда през 30 см шахматно. 

Приложение на перфорирано фолио за мулчиране на ягоди.

Този модел мулч фолиа се цени при отглеждане на всякакви сортове ягоди – градински едроплодни ягоди, горска ягода, каскадни сортове, сортове бяла ягода и др. 

С него обаче съвсем ефективно може да отглеждате и други видове култури – различни видове спанак, марули и салати. зеле, патладжан и др. При нужда лесно и бързо може да пробиете допълнителни отвори във фолиото перфорирано мулчиращо като използвате макетен нож или садило за луковици. Ако пък имате нужда от мулчиращо фолио, което да бъде без перфорация или желаете да отглеждате и други видове култури, които имат по-специфични изискване за разстояние едно от друго може да разгледате нашите предложения за професионално мулчиращо фолио.

Как се използва фолио за мулчиране на ягоди с перфорация?

Модела мулч фолио се използва много лесно и бързо. Първо подгответе добре мястото, където ще бъдат засадени Вашите растения – прекопайте, подравнете и наторете с дългодействащи минерални торове. Положете маркучите за капково напояване. След това се постила фолиото и се вкопава или засипва с почва от всички краища по около 10 см. Възможно е и вместо вкопаване да използвате пластмасови пирони или скоби за фиксиране на мулчиращи фолиа.

Технически характеристики на перфорирано мулчиращо фолио за ягоди:

Цвят – черен

Размери на мулч перфорираното фолио – 1,20/30 м

Отвори – три реда отвори, шахматно разположени, разстояние м/у отворите 30 см, диаметър на един отвор 4,5 см.

Тегло – 2 кг

Произход - ЕС

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив