МЕНЮ
КОШНИЦА

Сортови семена на моркови Нантски - Nantes 5

Сортови семена на моркови Нантски - Nantes 5 - Моркови семена с отлична цена: 1.00 лв.
Сортови семена на моркови Нантски - Nantes 5
1.60 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: VSG0062

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 5 гр. (около 3000 бр. семена) и 50 гр.
  • Норма за сеитба: На декар около 800 грама от морковите.
  • Реколта: Нантски Nantes 5 са родовит сорт - от 4 до 5 тона на декар.
  • Период на сеитба: Февруари - юни.
  • Период на разсаждане: Не се разсаждат. Засейте семената директно на постоянно място.
  • Схема на отглеждане: Разпръснато или в редове, като е добре да има около 15 - 16 см м/у отделните растения.
  • Вегетация: 100 - 110 дни.
  • Характеристики на плода: Цилиндрична форма, цвят – оранжево - червен.

Градински магазин semenata.bg с изключително удоволствие представя на всички любители на свежите и богатовитаминозни зеленчуци семена на моркови Нантски 5. Това са едни то най-популярните и продавани семена от морков на пазара. Нантски 5 се отглеждат както за пролетно така и за производство през лятото. Предпочитани са най-вече, заради полезните си качества, освен това са изключително вкусни и широко използвани в кулинарията.

Засяването на семената на този сорт моркови може да направите в периода от месец февруари до месец юни. Сеитбената норма в случая е към 800 грама семе на площ от един декар. Засяването на семената на Nantes 5 може да се осъществи в редове или пък може да бъдат разпръснато засети. При отглеждането им в лехи или редове е необходимо да се остави между редовете от 15 до 20 см. Семената на тези моркови не се разсаждат, а се прореждат ако е нужно.

Кореноплодните на вкусния зеленчук са с цилиндрична форма, дължината им е сравнително голяма, около 15 – 20 см, завидна е големината на морковите в диаметър, а именно от 2 до 5 см. Нантския морков е с гладка повърхност, а цветът му е с приятен оранжево-червен цвят, което естествено се дължи на съдържанието на каротин. Вегетационния период продължава сравнително дълго, от 100 до 110 дена. Продукцията пък, която получавате е доста висока, около 4 до 5 тона от декар градина или оранжерия.

Семената Шоп препоръчва точно този сорт моркови, тъй като той е предпочитан най-вече заради правилната си форма, много добър вкус и перфектен търговски вид. Това улеснява използването му с цел търговия със зеленчуци, износ на моркови в чужбина и не на последно място при приготвяне на много вкусни и полезни ястия.

Особено полезни са соковете от морков Нантес 5, а тях може да ги приготвяте по особено лесен начин. Достатъчно е да имате под ръка няколко моркова. Големината им предполага използването на зеленчука освен при приготвянето на основни ястия, така и за аранжирането им.

Много голямо приложение намират морковите от този сорт в различни зеленчукови кулинарни изкушения, като например супи и задушени зеленчуци. Комбинацията им с други различни видове зеленчук, доставя удоволствие както при приготвяне, така и при консумиране. Няма нужда да споменаваме полезните и здравословни качества на моркова. Осонбено важни са за прочистване на организма, затова е добре да се пие праясно изцеден сок. Настърганите моркови със захар пък са една много вкусна салата. Друго приложение на морковките е тяхното консервиране. Така ще може да се радвате на вкусни зеленчуци през студените месеци.

Формата на морковите Нантски 5 предполага различни експерименти при приготвяне. Те могат да се настържат, нарежат на кръгчета, на малки кубчета или по дължина. Самите различни варианти на нарязване предполага и различни видове ястия.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив