МЕНЮ
КОШНИЦА

Моркови Нантес 2 семена на вкусен и високодобивен сорт морков представен от Севън сийдс ООД

Семена на моркови Нантес 2 - Моркови семена с отлична цена: 2.20 лв.
Моркови Нантес 2 семена на вкусен и високодобивен сорт морков представен от Севън сийдс ООД
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S000237

Опции

Купи

Морковите са сред най-полезните кореноплодни зеленчуци, които се отглеждат доста лесно и се съхраняват за продължителен период от време без да губят вкусовите си качества. В „Севън Сийдс“ ООД с радост ви представяме оранжеви моркови Сорт Нантес, известен още като „Нантски“. 

Засяването на този сорт ще ви дари със страхотна средно ранна или късна реколта. Морковите, са с подобен размер и изглед с цилиндрична форма, прави и гладки. На дължина  кореноплодите достигат около 15 – 16 см. На цвят Нантес са наситено оранжеви, а на вкус и структура ще се получите крехки и сочни зеленчуци, с приятна сладост, малка сърцевина и наситен морковен аромат. Морковите Нантски имат атрактивен външен вид и са устойчиви на напукване. 

Как и кога се засяват семената на морковите Нантес?

Препоръчва се директна сеитба. Не е нужно да се прави пикиране на насажденията. Ако предпочитате предзимно засяване, планирайте го за първата половина на Декември. Пролетното засяване се случва от края на Февруари до първата половина на Март. Най-подходящата схема препоръчва 60/25 см. 

Кореноплодите могат да се отглеждат както в лехи, така и редово. Важно е семената да бъдат поливани редовно и да не се засушават, за да не загинат младите растения. След появата на растенията над земята може да се намали поливането. Сортът е сравнително сухоустойчив, но за оптимални резултати растенията трябва да се поливат редовно и умерено. Заравят се на дълбочина от около 1 – 2 см. Периодът на вегетация продължава около 90 – 100 дни. Семената имат нужда от температура на почвата над 3 – 4 градуса, за да покълнат.

Моркови Нантес не са претенциозни към типовете почва, но за да постигнете максимални резултати засейте семената в глинесто - песъчливи почви. 
Периодът на плододаване е от Август до Октомври, когато морковите се изваждат от земята, почистват се от пръста и се съхраняват на сухо, хладно и проветриво място. 

Сорт моркови Нантес е издръжлив на летни горещини и има добра резистентност на заболявания. Наторяването на морковите се препоръчва ако почвата, в която се отглеждат е бедна на хранителни вещества. Разгледайте предложенията за торове за зеленчуци на нашия сайт, за да сте подготвени с най-доброто решение за насажденията.

Вкусните кореноплодни зеленчуци се превръщат в неустоими салати и предястия. Почитателите на морковите ще се впечатлят от крехкостта и сладостта на Нантес при консумиране в свежо състояние. Зеленчуците са подходящи и за готвене, приготвяне на сокове и пюрета и консервиране.

В 1 грам ще откриете приблизително 200 - 300 броя семена Нантес. Нужното количество за засяване на 1 декар е около  1.5 – 2.5 кг. 
Ползите от консумиране на моркови са безброй. Кореноплодният зеленчук е мощен източник на бета – каротин, витамин С, А и Е. Съдържа завидно количество фибри. Според редица изпитвания редовното консумиране на моркови подобрява зрението, здравето на сърдечно – съдовата система, храносмилането и други. Морковите са подходяща храна за всеки в семейството, от най-малките деца до най-възрастните. 

Планирате ли да отглеждате моркови в градината си през предстоящия сезон? Какви критерии използвате като избирате сорт зеленчуци? Знаете ли, че съществуват още по-полезни моркови – лилави, които също може да отглеждате от сортови семена, които ще намерите при нас? Не се колебайте и поръчайте сега разнообразни семена за вкусни кореноплодни зеленчуци.

Разфасовка: 7 гр.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив