МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Лента Моркови Берликум - сорт с отличен вкус и малка крехка сърцевина (средно ранен)

Семена на сорт моркови Берликум  на лента - плътен цвят и нежна сърцевина - Моркови семена с отлична цена: 4.90 лв.
Няма наличност
Семена на Лента Моркови Берликум - сорт с отличен вкус и малка крехка сърцевина (средно ранен)
4.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: S0L2315

Опции

Купи

Знаете ли, че има повече от  един начин за засяване на семена? Ако ви е интересно да изпробвате нещо различно от класическия метод за засяване на семената чрез посипване в предварително подготвена пръст, то семената на моркови на лента са това, което трябва да пробвате през идващия сезон – например сорт моркови Берликум.

Какво представляват лентите за засяване? Лентите са изработени от водоразтворим материал. Семената на желания зеленчук, в този случай, моркови Берликум, са фабрично стабилно фиксирани върху лентите. Разположени са на идеалното разстояние едно от друго, препоръчително за конкретния сорт. Това означава, че няма нужда да мерите разстоянията на гнездата за засяване. Лентата е готова за използване. Преценете каква дължина ви трябва, отрежете нужното парче лента и го разположете в лехата. Поръсете лентата с тънък слой пръст, така че да покрие семената. По този начин семената са засяти, а вашата задача е само да полагате подходящите грижи за покълване и израстване на младите растения.

Какви са предимствата на семена на лента? Основното предимство е бързината на засяване. Този метод спестява време и усилия и си заслужава да го изпробвате. Водноразтворимите ленти се разграждат в почвата при поливане и освобождават семената директно в мястото, в което ще се отглеждат. Този тип засяване е особено препоръчителен за начинаещи градинари, защото разположението на семената е определено. Опитните фермери също се възползват с успех от този времеспестяващ метод за засяване.

Лентите със семена на моркови Берликум, които с удоволствие ви представяме ще ви дарят с един от най-любимите сортове моркови. Вкусовите им качества са отлични, особено за консумиране в сурово състояние. Използват се за средноранен до къснодобивен сорт. Засяването на лентите със семена се случва в края на зимата и началото на пролетта – в периода февруари – март. Морковите са кореноплоден зеленчук с невероятна хранителна стойност и изобилие от полезни вещества, като съдържание на бетакаротин, витамин А, фибри и много други. Вегетационният период на моркови Берликум продължава малко над 3 месеца – между 90 - 100 дни. Първата реколта от кореноплодния зеленчук може да се събере в началото на лятото – месец юни. Морковите от този сорт са с цилиндрична форма и достигат дължина около 15 - 16 см. Кореноплодите са дълги и гладки, с тъмно оранжев цвят. Сорт Берликум е много устойчив на напукване.  Морковите имат малка сърцевина и са много крехки. Вкусовите им качества са отлични с лека сладост и прекрасен аромат. Морковите са подходящи за безброй много приложения, от консумирането им директно в сурово състояние до приготвяне на салати, готвене и дори консервиране и замразяване. 

Ако трябва да препоръчаме един специалитет, който ще ви накара да се влюбите в сорт Берликум, то това са морковените пръчици. Измийте добре извадените моркови и ги обелете. Нарежете кореноплодите по дължина, за да получите тънки резени във формата на пръчици. Така нарязаните моркови са неустоими в комбинацията със свеж сос. За да го приготвите, изцедете сокът от 1 лимон и добавете сол на вкус и няколко капки зехтин. При желание може да се добави и соев сос.

Консумирайте тези здравословни бомби във формата на моркови пръчици като ги потапяте в соса и хапвате с апетит. Сладостта и крехкостта на моркови Берликум ги правят любими и на децата.

Разфасовка: 1 бр. лента с дължина 5 метра

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив