МЕНЮ
КОШНИЦА

Качествени семена на Моркови кръгли подходящи за бейби - вкусни и много симпатични

Качествени семена на Моркови кръгли подходящи за бейби - вкусни и много симпатични - Моркови семена с отлична цена: 3.20 лв.
Качествени семена на Моркови кръгли подходящи за бейби - вкусни и много симпатични
3.50 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: S002341

Опции

Купи
 • Разфасовка / брой семена: 6 гр.
 • Норма за сеитба: Ще Ви трябват около 0,8 кг семена за засяване на морковите бейби за 1 дка площ.
 • Реколта: -
 • Период на сеитба: Засейте семето в периода февруари - юни.
 • Период на разсаждане: Не се разсаждат. Семенцата се засяват директно в градина или оранжерия и в последствие се разреждат ако е нужно.
 • Схема на отглеждане: В лехи или разпръснато.
 • Вегетация: 80 - 90 дни.
 • Характеристики на плода: Малки, кръгли и много симпатични кореноплоди. Крехки и много вкусни с приятен светло - оранжев цвят.

С голямо удоволствие онлайн магазин semenata.bg представя на своите клиенти нов и много популярен сорт семена на Бейби моркови. Атрактивни с малкия си обем и кръглата си форма.

Бейби морковите наподобяват по размер и силует вкусните репички. Малки, кръгли, много сладки и изключително оранжеви, като цветът им се запазва и след обелване. Оранжевият цвят на малките моркови се дължи на високото съдържание на каротин. Симпатичните мини морковки са много хрупкави и нямат твърдост в своята сърцевина, затова са особено любими на децата. Самият им външен вид ги прави толкова забавни за хапване.

Естествено апетитните Бейби моркови с формата си и вкусната си структура бързо набират попупяност в областта на кулинарията. Често се използват за украса на основни ястия от месо и в различни деликатесни рецепти. Идеални са за приготвяне на задушени зеленчуци и други видове гарнитура към основните ястия.

Засяването на семената на Бейби моркова става в обработена предварително почва, дълбока и рохка. Това се прави с цел при израстването си да не се деформират, а да станат кръгли и с еднакви размери.

Семената на вкусния зеленчук са много ситни, така че е хубаво да знаете един трик при засяване им. За да се получи равномерна сеитба, може да омесите семената с фин пясък. За нормалното израстване на морковите трябва да следите за някои основни неща, който не действат благоприятно на отглеждането. А именно да не позволявате на почвата да образува кора или пък да се преполиват. Също много важно е да имат достъп до достатъчно светлина.

Когато сте решили да отглеждате Бейбитата в лехи, трябва да оставите между тях около 30 сантметра. При достатъчно големи издънки е необходимо да разредите морковите, за да имат място да се оформят.

За да стане възможно доброто оформяте на мини моркова и за да могат да се развият успешно е нужно през периода на вегетация да се обработва почвата, като се почиства редовно от плевели и се разрохква почвата внимателно. Важна част за отглеждането им също е поливането, от това зависи развитието им до очакваната големина и консистенцията на самите моркови. Колкото повече растат кореноплодните, пропорционално се увеличава и поливането. Не трябва да се оставят сухи, защото може да се деформират от напускване на почвата.

Полезно е да знаете, че засяването на семета на моркови Бейби до зеленчуци като лук и чесън е добре за опазването им от вредители. Силната миризма на чесъна и лука съответно спомагат за това.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаМай, Юни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаОранжев
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив