МЕНЮ
КОШНИЦА

Микс от семена на Импатиенс Балсамина - кичесто Циганче

Микс от семена на Импатиенс Балсамина - кичесто Циганче
Микс от семена на Импатиенс Балсамина - кичесто Циганче
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S030550

Опции

Купи

Импатиенс Балсамина (Импациенс) е сред най-популярните кичести цветя в България, които добавят изобилие от цвят в градините и дворовете през цялото лято. Интересният произход на името на Impatiens Balsamina Camellia привлича вниманието с превода от латински на думата Impatiens– нетърпелив. Счита се, че името е вдъхновено от крехките семенни кутийки на растението, които се разпукват при най-лекия допир. В България, цветето е известно с народното название „Циганче“ вдъхновено от жизнерадостното настроение, което създават ярките му цветове. 

Импатиенс Балсамина е страхотен избор за нискостеблено цъфтящо растение в участъците, защитени от пряко слънце. С други думи, ако търсите красиво, непретенциозно и кичесто цвете за по-сенчестите цветни легла в градината, Импациенс е вашето растение. Отглежда се директно в градината като едногодишно растение или се засажда в саксии, които се прибират на топло през зимните месеци, за да се осигурят нужните условия на цветето да възвърне красотата си през пролетта. 

Импациенс произхожда от източна Африка. Цветето се развива най-добре върху плодородна почва с отличен дренаж и по-скромно количество пряка слънчева светлина. Растението не понася добре прекомерното излагане на слънце. Засушаването също крие сериозни рискове от заболяване на цветето, затова задължително трябва да осигурите редовно поливане без да се допуска подгизване. 

Импациенс се отглежда много лесно. Растението е нискостеблено. Достига височина до около 60 см. Цъфти във всякакви багри и нюанси. В миксът, който ви предлагаме в „Севън Сийдс“ ООД ще откриете семена от

Импациенс в розово, лилаво, червено и бяло. Цветето се съчетава отлично с други декоративни и цъфтящи растения. 

Дългият период на цъфтеж е голямо предимство на Импатиенс при избора на красиви цветя озеленяване и аранжировки. Цъфти от Юни до Октомври през първата година от засаждане. При осигурени подходящи условия и защита от отрицателни температури, Импациенс ще ви радва с красиви цветове от Март до Декември. Растенията не са зимоустойчиви за условията по ширините в нашата страна. Засаждането в градината означава, че растенията трябва да се подновят през следващата година. Отглеждането на закрито през зимните месеци създава предпоставки за по-дълъг период на цъфтеж. 

Засяването на семената се случва чрез разпръскването им директно върху почвата на открито след стабилното затопляне на времето. На практика семената просто се разхвърлят върху терена. Не е нужно да се извършват допълнителни стъпки, като покриване или вкопаване. Почвата трябва да се поддържа влажна. Семената покълват бавно. Процесът може да отнеме около 3 седмици, така че трябва да се въоръжите с търпение. 

Подхранването спомага за по-дълготраен и обилен растеж и развитието на по-здрави растения. Препоръчва се да се наторява веднъж месечно в периода на интензивен растеж. При отглеждане на открито в лехи и цветни легла, подхранването може да се извършва още по-рядко. 

Импатиенс е впечатляващо цвете със своите ярки цветове в различни багри. Често се засява в комбинация с други цъфтящи и декоративни растения. Ефектни резултати се постигат и чрез групиране на Импатиенс в един и  същ нюанс за създаване на акцент. 

Препоръчва се за сезонно озеленяване на открито и като стайно растение, което ще добавя весело настроение със своите ярки цветове. Подходящо е за отглеждане в паркове, скални кътове, частни градини, лехи около ресторанти и хотели и много други. 

Разфасовка – 1,5 гр. семена на цветя кичесо Циганче Балсамина се съдържат в опаковка

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив