МЕНЮ
КОШНИЦА

Професионална ливадна тревна смеска за пасище - Валда представена от Севън Сийдс

Професионална ливадна тревна смеска за пасище - Валда представена от Севън Сийдс
Професионална ливадна тревна смеска за пасище - Валда представена от Севън Сийдс
20.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: GSF0093

Опции

Купи

Търсите ли ливадни тревни смески за пасища, които се отглеждат с лекота и осигуряват отличен добив? Специална ливадна тревна смеска за пасище и сено Валда ще привлече интереса ви с комбинацията от възможност за качествена реколта и лесно отглеждане и поддръжка. 

Защо смеси ливадни Валда са толкова популярни? 

Ливадните тревни смески Валда за сено и пасище са продукт на италиански селекционер, който комбинира 8 различни житни и бобови растения, за да се получи висококачествена реколта за изхранване на животни. Най-голям процент в смесите присъстват семена на Пасищен райграс – около 26%. На второ място по съдържание е Италиански райграс – около 15%. Следват семена на Червена детелина – около 13%. В смесите присъстват още Ежова главица, Тръстиковидна власатка и Ливадна тимотейка, всеки сорт с около 10 – 11 %. В смесите ще откриете още и Бяла детелина и Звездан със съдържание около 7% всеки сорт. 

Тревни смески ливадни за пасище Валда се отличават с много добра сухоустойчивост. Отглеждат се успешно върху терени, които нямат осигурено регулярно поливане. Но ако се погрижите да напоявате площите редовно, добивите ще ви впечатлят по обилност. За сравнение, при отглеждане без поливане тревни смеси Валда се косят около 4 пъти. При осигурено поливане, коситибите могат да достигнат 7 пъти. 

Сеитба на семената от смеска тревна за пасище Валда

Семената на смеска тревна ливадна Валда за пасище се засяват най-често в два периода. Ако извършвате пролетна сеитба, подходящият период е Март – Юни, когато температурата на почвата е над 5С градуса и горещините все още не са започнали. Оптималните температури за покълване и развитие на растенията са 15 – 25 С градуса. Есенната сеитба се провежда в периода Септември – Октомври. Препоръчва се да се направи преди периода на слани. Процесът по сеитба на семената от пасищни тревни смеси Валда за ливада не се различават от засяване на други тревни площи за фураж и пасища. Изберете слънчев терен, подгответе почвата с окопаване и почистване и разпръснете семената на смеска тревна ливадна Валда. 

В зависимост от качеството на почвата, семената се покриват с около 2 см слой прост при песачлив състав на пръстта и с по-тънък слой ако засяване върху глинести почви. Препоръчва се редовно поливане на терените в първите седмици от сеитба и растеж на растенията. 

Сеитбената норма на Валда за ливадна тревна смеска за паша и сено за засяване на 1 декар е около 7 – 8 кг. Разгледайте разнообразието от разфасовки, които предлагаме, за да направите най-подходящия избор за вашите нужди. 
Тревните смески за пасище Валда съдържат сортове треви, които имат отлична устойчивост на температурите в България и издържат при резки промени във времето. Площите засяти със сортовите семена без проблем презимуват в условията в страната. 

Отглеждането на смесите не изисква задължително подхранване на растенията, но ако искате да постигнете оптимални резултати от засятите терени трябва да прилагате подходяща схема за подхранване със специализирани торове. 

Коситбата се извършва в самото начало на фазата на пъпкуване на растенията или в началото на цъфтежа, за да се увеличи количеството и качеството на добива. Провеждайте косенето само в сухо време. Окосената трева трябва задължително да се разстеле на сухо място, за да изсъхне напълно и да се намали риска от задържане на влага и образуване на плесени и гъби, които влошават качеството на сеното.

  • Норма за сеитба: Ливадната тревна смес Валда се засява с норма 7-8 кг за декар. Съответно разфасовката 1 кг е достатъчназа около 140 кв.м, 10 кг (за около 1,4 дка).
  • Необходимост от поливане: Тревна смеска за пасище Валда има най-добър добив при редовно поливане. Може да я отглеждате и без поливни условия.
  • Особености при косене: Косете при сухо време в ранна фаза на пъпкуване или в ранна фаза на цъфтеж. Годишно може да извършите от 4 коситби при отглеждане без поливане и до 7 коситби при осигурено поливане.
  • Почвени условия: Няма специални изисквания към почвата.
  • Устойчивост при ниски температури: Смеската е вечнозелена с Висока студоустойчивост. Безпроблемно устоява зимите в България дори при висока надморска височина.
  • Подходящи торове: Няма изисквания за торене, но за по-високи добиви използвайте торове за тревни площи.
  • Период на сеитба: Края на Февруари – юни или Септември – Ноември.
  • Период за покълване: 14 дни при оптимални условия (температура 15 – 25 градуса и влажност на почвата постоянна).

Съдържание на ливадна тревна смеска за многогодишо пасище Валда:

Пасищен райграс (Lolium perenne ‘MATHILDE’) – 26%
Италиански райграс (Lolium multiflorum ‘ELLEN’) – 15%
Червена детелина (Trifolium pratense ‘START’) – 13%
Ежова главица (Dactylis glomerata ‘AMBA’) – 11%
Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea ‘FAWN’) – 11%
Ливадна тимотейка (Phleum pratense ‘CLIMAX’) – 10%
Звездан (Lotus corniculatus ‘LEO’) – 7%
Бяла детелина (Trifolium repens ‘HUIA’) – 7%

Разфасовки: 1 кг и 10 кг

Забележка: Безплатна доставка на ливадни тревни смески за пасище Валда при поръчки над 50 кг

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце и полусянка
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостВисока

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив