МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от ниска Латинка - микс от цветове от Франчи

Семена на Латинка ниска микс - Латинка семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена от ниска Латинка - микс от цветове от Франчи
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003401

Опции

Купи

Севън сийдс ООД добави към своя каталог още един интересен представител. Кичеста, компактна и изключително лесна за гледане, Латинката бързо ще се превърне в едно от любимите ви цветя за отглеждане в градината или на балкона. Сортовите семена на италианската фирма Franchi са страхотен избор за засаждане на атрактивна туфа от това растение, което ще ви радва с цветове през цялото лято и ранна есен. В миксът от семена на Ниска Латинка (Tropaeolum majus nanum) са включени растения цъфтящи в различни нюанси на оранжево и жълто. На височина, Латинката е много компактна и достига около 30 см, което я прави особено подходяща за засаждане в кашпи и саксии или в градински кътове за красив кичест килим от цвят.

От какви грижи се нуждае Латинката? 

Семената на цветето се засяват на избраното място за растеж, тоест не се отглежда разсад. Изберете слънчево място с рохка почва, която има добър дренаж. Латинките не понасят преполиване и задържане на влага. Растенията не са студоустойчиви, затова изчакайте докато външните температури са положителни през цялото денонощие, за да засеете семената.

По своята природа, Латинката е многогодишно растение. Ако се засади в градината обаче, цветето не може да презимува, затова се подновява през следващия сезон. Латинките отглеждани в кашпи и саксии с възможност за прибиране вътре на топло и светло могат да се отглеждат като многогодишни растения. След цъфтеж цветето образува семена, които често се самозасяват.

Засяването на семената не е сложно. Единственото, което трябва да направите е да ги поръсите върху предварително овлажнена почва и да ги притиснете с длан към пръстта. Желателно е да предвидите около 30 - 40 см разстояние между отделните растения. Семената на Латинката ще зарадват нетърпеливите градинари с бързо покълване. Обикновено отнема около 7-10 дни след засяване, за да се появяват първите растения. Полива се на често, но по малко.

Торенето на Латинката трябва да бъде много оскъдно. Това е растение, което предпочита да не се подхранва, защото излишното торене стимулира растежа на листната маса за сметка на цветовете.

Сред допълнителните грижи, които спомагат за по-здрави и красиви цветя и предпазването им от неприятели, като листни въшки и акари, тъй като Латинките са сред любимите им растения. Всъщност мнозина градинари засаждат Латинката в близост до ценни култури и растения, защото тя привлича и отклонява към себе си вредителите.

Разфасовка: 5 гр. семена на Латинка се съдържат в опаковка

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив