МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Лавандула - Lavandula officinalis

Семена на Лавандула - Lavandula officinalis - Лавандула семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на Лавандула - Lavandula officinalis
1.99 лв.
 • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
 • Код: OPAL334

Опции

Купи
 • Цъфтеж: Лилаво-сини цветчета, цъфтящи от юли до август месец със силен наситен аромат, който гони нахалните комари.
 • Височина: От 40 до 50 сантиметра.                     
 • Осветеност на терена: Пряка слънчева светлина.     
 • Почвени условия: На песъчлива, карбонатна или аерирана почва.
 • Устойчивост на ниски температури: Зимоустойчива в България.             
 • Дълговечност: Лавандулата е вечнозелена и многогодишна.
 • Подходящо място: В градина и двор или на тераса. Тези семена от Лавандула Официналис са подходящи за засяване в саксия или сандъче с подходящи размери.
 • Период на сеитба: През ранния пролетен сезон - февруари до април. Изнася се навън след май месец.
 • Дълбочина на сеитба: От 0,50 сантиметра до 1 сантиметър.
 • Схема на отглеждане: На 35 сантиметра едно растение от друго.
 • Период за покълване: От 3 до 4 седмици.
 • Необходимост от поливане: Умерено.
 • Подходящи торове: Съобразено със състава на почвата. Използвайте или универсални торове за цветя или специализиран за подправки и билки.
 • Разфасовка: 0,5 гр.

Онлайн магазин semenata.bg представя семена на Лавандула Официналис (Lavandula officinalis) със супер силен аромат. Растение, което по произход е от устноцветни, а класът им е Двусемеделни. Много популярна билка така, че всички любители на билките и красивите растения може да се възползват от следващите редове, в които ще Ви запознаем с нея.

Тази прелестна билка може да се отглежда много години. Страшно ароматна и красива, Лавандулата е позната със свойствата си, използвани в арома-терапията. В основата на тези свойства са етеричните масла, в състава на Лавандулата.

Стеблата на билката достигат 40 до 50 сантиметра, т.е. не растат на високо. Листната част на Lavandula officinalis е мъхеста в долната част, а горната част е зеленикаво-сива. Листенцата са къдрави по края.

Цветовете са оцветени във виолетово-син цвят и са дребнички. Цъфтежът им е през топлите летни месеци юли и август.

Семенцата от Лавандула официналис са доста ситнички така, че когато ги засявате, трябва да внимавате да не ги закопаете в дълбочина. Те се поставят на повърхностно ниво и съвсем внимателно се покриват с малко от почвата (около 1 см).

За показването на семената от земята или казано по друг начин покълване са необходими положителни температури със стойности от 12 до 14 градуса по Целзий.

Следващото нещо по важност е самото място, където ще гледате лавандулата със силен аромат. За избора му трябва да знаете каква почва да подберете и да се съобразите с това обича ли билката слънце или не.

Относно почвените условия, бъдете внимателни да не сеете семето в глинеста земя или в такава с високи киселинни стойности. Подходяща е песъчливата, камениста, аерирана или карбонатна земя. Трябва да се погрижите да е обогатена поне един път в годината. Това всъщност означава, че е необходимо да наторявате с минерална тор - разгледайте нашите предложения за специални торове.

След като обяснихме за почвените условия, които да спазите, да обърнем внимание на самото място като климатични условия. Билковото растение има нужда от слънце така, че при сеене на семето, трябва да харесате в градината си изложено на слънчеви лъчи местенце.

Едно от хубавите неща при лавандуловите насаждения е издръжливостта им при студени дни. За нашата страна това е добра новина, понеже тук условия развитие на лавандула има и те са идеални. Вече оформилите се лавандули като големи растения могат да издържат при температура до – 33 градуса по Целзий. Местата, където може да видите огромни площи с тази билка са Пловдивска и Старозагорска области.

Ако харесвате виолетовата билка, с нейния страхотен аромат и всички полезни доказани качества, които притежава, поръчайте семена на Лавандула лесно и просто от градински магазин semenata.bg. 

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/Беритба Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен, Лилав
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито, Отглеждане в саксия и сандъче
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид, Умерено поливане
Необходимост от светлинаСенкоиздръжливо, Светлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаКонсервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив