МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на корнишони Крак F1 - изключително хрупкави и вкусни

Семена на корнишони Крак F1 - изключително хрупкави и вкусни - Корнишони семена с отлична цена: 1.70 лв.
Семена на корнишони Крак F1 - изключително хрупкави и вкусни

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 1 гр. (35 - 45 бр. семена на вкусен сорт корнишони Крак F1)
  • Норма за сеитба: От 400 до 450 грама семенца на декар земеделска площ са нужни.
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Ранна сеитба – 15.04. – 10.05., късна 0 20.06. – 05.07.
  • Период на разсаждане: След края на април.
  • Схема на отглеждане: На дълбочина от 1.5 до 3 сантиметра, посредством телени конструкции.
  • Вегетация: От 58 до 60 дена.
  • Характеристики на плода: Крак F1 образува вкусни плодове, които са изключително крехки и хрупкави с дължина 6 - 9 см. Притежават зелени ивици по кората на плодовете и средно големи брадавички. Много добра пропорция м/у дължина и ширина на краставичката. Подходящи за прясна консумация и консерви.

Градински магазин semenata.bg прибави сортови семена на корнишони Крак F1. Специално за любителите на зеленчуковите култури, за всички наши настоящи и бъдещи клиенти,  semenata.bg предлага поръчването на семето в лесен и удобен вариант с бърза доставка. 

Сортът Крак F1 е средно-ранна култура, подобно на останалите краставички от семейството, идеален като размери и качества. Подходящо приложение намират, корнишончетата от сорта, при консервирането за зимните месеци. Ако обичате туршия, можете да използвате краставичките в различни варианти. Като начало затварянето на плодовете самостоятелно е добър подход. Този вид консервирани корнишончета е възможно да хапвате направо от буркана. Разбира се винаги може да експериментирате с различни по вид салати, включително и такива, в които да сложите и месо, например пилешко.

Получавате като резултат една мощна, засищаща салата, уникална по вкус. Освен месната част, сложете и други зеленчуци, като варени картофи и млечен грах например. Съчетанието със зеленчукови съставки и кисели краставички на едно, обогатява всяко едно ястие. Правилната форма на краставичките Крак F1 прави зеленчуците идеални за консервиране. Знаете, че по кривите краставички не са подходящи за слагане в буркани.

Изправените по форма зеленчуци привличат зеленчукопроизводителите и търговците, занимаващи се с внос и износ на зеленчукови продукти. Търговският им вид ги разполага добре и по нашите собствени български пазари. Любопитни погледи привличат към себе си и ивичките, разположени по повърхностната част на зеленчука.

Корнишончетата са изключително обичливи към топлината. Перфектното им развитие се дължи на градуси около 25. Ако е прекалено хладно или прекалено топло цветчетата започват да изсъхват.

Добрите условия на почвата, разбира се, не бива изобщо да се пренебрегват. Обработете добре земята, особено в дълбочина, преди сеене на семето (може да видите нашите предложения за торове за зеленчуци).

Както може би знаете, като сортовете краставици корнишон обичат водата и се нуждаят от повече поливания, за да изхранят плодовете си. Крак F1 не прави изключение от правилото. При образуване на малките корнишончета се налага повече поливания. За ускоряване развитието, наторявайте с подходящите торови смеси.

Относно поливанията, има специални устройства (автоматични напоителни системи с капкови маркучи), които вече често се използват, за равномерно и достатъчно овлажняване на зеленчуковите насаждения.  Те се използват лесно и Ви отменят част от задълженията.

Имайки предвид пълзящият характер на растенията от сорт Крак Ф1, използвайте телени опорни конструкции за по-лесна обработка.

За засяване на площ от 1 декар пригответе от 400 до 450 гр. семена. Ранната сеитба направете от 15.04. до 10.05. От 20.06. – 05.07. е време за късната сеитбена процедура.

Семето поставяйте на около 1.5 до 3 сантиметра в земята.

Вегетацията продължава от 58 до 60 дена.

Семена
Кога се засяваАприл, Май, Юни, Юли
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеДиректна сеитба, Отглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане, Висока нужда от поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив