МЕНЮ
КОШНИЦА

Корнишони Алианц F1 (Allianz F1) семена - отлични добиви и страхотен вкус

Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден - Корнишони семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден - Корнишони семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден - Корнишони семена с отлична цена: 4.50 лв.
Семена на корнишони Алианц F1 (Allianz F1) - професионални от Бейо Заден - Корнишони семена с отлична цена: 4.50 лв.
Корнишони Алианц F1 (Allianz F1) семена - отлични добиви и страхотен вкус
5.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: BEJO285

Опции

Купи

Представете си чиния пълна с малки, перфектни зелени краставички, чиито аромат се усеща още щом влезете в стаята, а видът им е сякаш са произведени по калъп. Ако тази сцена ви харесва, то непременно си набавете сортови семена Корнишони Алианц F1 (Alianz F1) на Бейо Заден (Bejo zaden) и предлагани от нас, Севън Сийдс ООД. Този сорт малки краставички ще ви впечатли с повече от едно качество. Вкус и вид, които се запомнят.

Алианц F1 са корнишони, които раждат т. нар. „изравнен плод“. Това означава, че реколтата, която ще получите ще съдържа перфектни зелени корнишони с малки брадавички, които са много подобни по големина и дължина. Притежават много атрактивен търговски вид, затова те са сред най-предпочитаните сортове от продавачите на зеленчуци в цялата страна.

Красивият вид на Алианц F1 не е за сметка на качеството. Точно обратното. Ако държите на перфектния вкус на корнишоните повече от атрактивния им вид, то и в тази част Алианц F1 имат потенциала да се превърнат в любимият ви сорт краставици. Вкусът им е прекрасен, типичен на краставица с много приятен аромат. Краставичките са и много крехки, свежи и сочни. Нямат горчивина, което ги прави любим зеленчук на малки и големи.

След толкова предимства на този сорт може би очаквате, че Алианц F1 е труден за отглеждане или дава скромна реколта? 

Ще се изненадате от обилната реколта от този сорт. Най-често се отглежда за ранно производство. 

Корнишони Алианц F1 могат да растат успешно в парници от Политив израелски полиетилен за оранжерии и на открито, в зависимост от желаният период на реколта. Растенията не са студоустойчиви, затова ако се избере директна сеитба за по-късен добив, трябва да се изчака затопляне на времето. 

Минималната температура нужна за покълване на семената е 15 С градуса. Засяват се на дълбочина около 1.5 – 2 см. Подготвянето на разсад в оранжерии може да започне още през Февруари. Засаждането на младите растения на открито се случва след Април, когато се засяват и семената при директна сеитба. 

Растенията са с мощни корени и бързорастящи. Най-подходящите методи за отглеждане на Алианц F1 са на конструкции със схема 110/80 см. Ако се засаждат на открито, спазвайте схемата 120/40 см. Вегетационният период за корнишоните е около 70 – 73 дни. Краставиците имат нужда от редовно поливане.

Сорт корнишони Алианц F1 има много добра резистентност на заболявания, като краставична мозайка, брашнеста мана и краста. Растенията издържат добре и на високи температури.

Корнишоните са страхотен зеленчук за консумация в прясно състояние. Прекрасният им вкус позволява лесното им комбиниране с редица други полезни зеленчуци и подправки, например с домати, авокадо, листни зеленчуци, репички, чушки и други. 

Корнишоните от Алианц F1 с са идеални за приготвяне и на класическият за българската кухня, таратор – комбинация от българско кисело мляко, сол, нарязани или настъргани краставици, намачкани скилидки чесън, и натрошени орехи. Добавя се и подправката копър (вижте нашите предложения за семена на копър). Корнишоните се използват широко и в консервната промишленост за производството на туршии и кисели краставички.

В един грам сортови семена Алианц F1 се съдържат приблизително 40 броя. Средно за засаждане на един декар ще са нужни около 2800 – 3000 броя растения.

Разфасовка: 250 бр. семена на корнишони се съдържат в опаловката представена от Севън сийдс ООД

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоХибридни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември, Октомври
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на закрито, Отглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция, Отглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид, Умерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението120 - 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране
Устойчивост на болестиКладоспориум, Краставично мозаечен вирус, Брашнеста мана, Кубинска мана

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив