МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на Ким (Carum carvi) - ароматна сухоустойчива подправка с невероятни качества

Семена на Ким (Carum carvi) - ароматна сухоустойчива подправка с невероятни качества - Ким семена с отлична цена: 1.50 лв.
Семена на Ким (Carum carvi) - ароматна сухоустойчива подправка с невероятни качества

Опции

Купи
 • Цъфтеж: Цветчетата на растението Ким цъфтят в светло розово през май до юли.
 • Височина: До 100 сантиметра.                
 • Осветеност на терена: Слънчево място.         
 • Почвени условия: Плодородни и влажни почви.
 • Устойчивост на ниски температури: Студоустойчива култура.          
 • Дълговечност: Двугодишна култура.
 • Подходящо място: В градината или в саксии.
 • Период на сеитба: През пролетния сезон.
 • Норма за засяване: 1 - 1,5 кг семена на декар.
 • Дълбочина на сеитба: Разпръскат се и се засипват с почва.
 • Схема на отглеждане: На разстояние от 20 до 30 сантиметра едно от друго.
 • Период за покълване: От 2 до 3 седмици.
 • Необходимост от поливане: Редовно и умерено, растението е доста сухоустойчиво.
 • Подходящи торове: Ако е необходимо, един път на два месеца.

Онлайн магазин semenata.bg представя на любителите на подправки и билкови растения семена на Ким - лат. Carum carvi. Лесно и удобно можете да ги изберете онлайн от нашата платформа. Тревистото растение се гледа като двугодишна култура, което означава, че след втората година отглеждане, семето му трябва да се засее отново. Кимът е от семейството на сенникоцветни, като полезния ароматен магданоз и морковките.

Израстването на подправката е до 100 сантиметра, образува бял до светло розов цвят. Цветчетата се обагрят през месеците от май до юли, тогава всъщност е цъфтежът на подправката. Семенцата от Ким ще се чувстват най-добре в плодородни и влажни почви. Площта, на която ще се развива Вашето ароматно растение трябва да е изложена на слънце. Подправката е топлолюбива, обича слънчевите лъчи.

След избора на подходящо пространство за Кима и сеитбата на семената, следва период от 20 до 30 дена, за който семето да се покаже от земята.

Както споменахме, Кимът е двугодишна култура, през първите 12 месеца подправката се оформя само като розетки с листа, през следващите дванайсет месеца се образуват цветните стебла. Плодовете на растението са издължени и оцветени в жълто-кафяви цветове. Характерното за тях е, че съдържат етерично масло, както и други полезни вещества.

Кимът е студоустойчива култура, т.е. не е нужно както някои подправки, да прибирате покълналите семена вечерта, за да не замръзнат. Просто разпръснете семето на избраното място и покрийте с малко рохка пръст. Ако имате желание, може да сложите семенцата и в по-големи съдове за цветя, на терасата си.

Ако сте избрали дворно отглеждане, сеитбата ще е директна и може да се случи, когато климатът е с постоянни температури и няма опасност от студове. Най-удачният момент е през пролетния сезон.

Съобразете се с оставяне на разстояния между засетите семена при сеитба, около 20 до 30 сантиметра. Следва поливането, внимавайте с водата, не преполивайте, за да не изгният семенцата. От друга страна пък редовното поливане е препоръчително, за да имат възможност семенцата да се покажат над земята и да се стабилизират. Така, че най-добър вариант са умерените поливки.

Относно наторяването на обработената площ, нужно е да сте наясно със състава на земята. Ако е необходимо торете един път на два месеца с торове течни за зеленчуци или такива за подправки. 

Ако обичате да отглеждате различни билки и подправки и имате специален кът в градината за това, ние от онлайн магазин semenata.bg Ви даваме възможност да я обогатите със семената на интересната подправка Ким. Можете да го направите, като поръчате от каталога ни.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли
Цвят на плода/цветаРозов
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностДвугодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеСухоустойчив вид, Умерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растението70 - 120 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране, За изсушаване, Декорация, Лечебни цели

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив