МЕНЮ
КОШНИЦА

Киви - семена на екзотичното увивно растение с изключителен вкус (Kiwi Actinidia chinensis)

Киви - семена на екзотичното увивно растение с изключителен вкус (Kiwi Actinidia chinensis) - Киви семена с отлична цена: 4.50 лв.
Няма наличност
Киви - семена на екзотичното увивно растение с изключителен вкус (Kiwi Actinidia chinensis)
4.70 лв.
  • НАЛИЧЕН: Няма наличност
  • Код: S000771

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,35 гр. семена на Киви (Kiwi Actinidia chinensis) се съдържат в една оригинална опаковка на Франчи.
  • Норма за сеитба: -
  • Реколта: -
  • Период на сеитба: Целогодишно на закрити места, иначе се сеят през пролетта, като се разсаждат навън следващата година.
  • Период на разсаждане: Около година, след засяване на семенцата на закрито, тогава са с 40 сантиметра височина.
  • Схема на отглеждане: Редовно поливане, умерено наторяване, подрязването е много важно.
  • Вегетация: Плододава юли – септември.
  • Характеристики на плода: Кората е с мъхеста структура, вътрешността е сочна, плътна, вкусна, нашарена с дребни черни семки.

Онлайн магазинът ни semenata.bg Ви представя семе на изключително витаминозното Киви. Това е основното, с което всеки свързва плода. Добивайки семенцата чрез сайта semenata.bg, бихте могли да прибавите към домашните си растения полезното, вкусно и популяризирано навсякъде Киви.

Растенията, израстващи от семенцата се представят с листенца, покрити с мъх, окапващи по време на зимния период. Плодчетата, раждащи се от растенията, биват много на брой. Узряването им се случва през ранните есенни дни. Сладостта на кивитата е една от причините, те да бъдат толкова търсени.

Вариант за отглеждането на кивито е като подсигурите опори за растенията. Условието за такова отглеждане е подбирането на места, огрени от слънцето.

Процедурата по засяване семенцата бихте могли да осъществите през пролетния март до летния юни. Готовите кивита обирайте през топлия юли до септември.

Както вече споменахме, кивитата са изключително полезни, съставките им включват богатство от витаминозни вещества. Част от тях са витамините са А, Д, Е, с най - голямо количество бива витамин С.

Други ползотворни за нашия организъм вещества са калият, магнезият, натрият, каротина.

Богатството от всички тези вещества прави кивито добър имуностимулант. Хапвайки киви, ще засилите имунната си система.

Кивитата се оформят в яйцевидни форми, покритието на плодовете е с мъхеста структура и кафяв цвят. Вътрешната част се багри в зелени цветове, неописуемо сочна е, прошарена с черни дребнички семчици.

Кивитата обичат светли места и почви с повече влажност в тях.

Семената от Киви (Kiwi Actinidia chinensis) бихте могли да сеете през ранните пролетни дни в мини-оранжерийка. Семенцата принципно никнат за два месеца. Ако искате да им помогнете малко, бихте могли да ги сложите в съд с вода за седмица. Самият съд поставете на топло, слънчево място. Сменяйте водата един път на ден, което предотвратява развиването на разни бактерии, не влияещи добре на семенцата. След изминали седем дена, семенцата ще се отворят, тогава ги изкарайте от съда.

Съществува и друг способ за подпомагане никненето на семенцата. Ползва се хартия, която сте намокрили предварително. Слагате я в чиния, разпръсквате семената там. Мини-оранжерията вече е на ход, сложете семенцата заедно с чинията вътре. Ще са нужни около два дни да започне покълването.

Видите ли, че семенцата са се оформили в кълнове, пристъпете към следващата стъпка. Подберете определени за целта съдове, напълнете с почва, поставете покълналите семенца в мокра почва. Внимателно засявайте на пет сантиметра едно до следващо покълнало семе.

Най-добър даже е варианта да сеете всяко едно покълнало семе в различен съд.

Важни при отглеждането на кивито са редовните поливания. Не бива обаче да преполивате, защото рискувате семенцата да загният.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностМногогодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостЗимоустойчиво растение
Височина на растениетоНад 200 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив