МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена от Калифорнийски мак или Ешолция - уникален микс от цветове

Семена на Ешолция (Калифорнийски мак) микс - Ешолция (Калифорнийски мак) семена с отлична цена: 3.20 лв.
Семена от Калифорнийски мак или Ешолция - уникален микс от цветове
3.50 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S003191

Опции

Купи

Слънчеви цветове за най-слънчевото място в градината ви – в „Севън Сийдс“ ООД ви предлагаме микс от семена за впечатляващия Калифорнийски Мак, известен още като „Ещолция“. Цветята са бързорастящи и лесни за отглеждане. За съжаление не са студоустойчиви, което означава, че по нашите ширини могат да се отглеждат като едногодишни насаждения. Миксът от семена на Калифорнийски Мак съдържа цветя обагрени в най-различни нюанси на жълто, червено, оранжево, розово и кремаво. Името на цветето е вдъхновено от мястото, на което вирее в изобилие, а именно в топлия щат Калифорния. 
В България това прекрасно цвете може да се отглежда в градината и в саксии на терасата или балкона. 

Засяването на семената се случва през пролетта чрез директна сеитба. Тук е мястото да споменем, че Ешолцията се нуждае от много слънце, за да разгърне потенциала си. Изберете най-слънчевото място за засяване на семената. Разпръснете семената върху пръстта и леко ги покрийте с пръст. Имайте предвид, че семената на Калифорнийския Мак са изключително ситни. След като ги покриете с фин слой почва, внимателно притиснете пръстта с длани, за да имат контакт със субстрата и да не бъдат отвеяни от вятъра. 

Препоръчва се да има поне 20 – 25 см разстояние между насажденията, след като се покажат от пръстта. Покълването отнема до две седмици. Калифорнийския Мак е бързорастящо растение и ще порасне само за около месец, а около месец и половина след засяването ще видите първите слънчеви цветове. 
Изискванията откъм почва съветват да изберете добре дренирани песъчливи почви. Калифорнийският Мак понася по-добре засушаване от преполиване. В хабитата на растенията климатът е горещ и сух, затова не прекалявайте с поливането на цветята. 

Калифорнийският Мак достига до около 25 см на височина. Расте във формата на малки храсти. Листата на растението са нарязани и са покрити с восъчен налеп. Това е още една причина защо цветето е изключително подходящо за отглеждане в сандъчета и саксии освен в градината. Цъфтежният период на Ешолцията продължава през цялото лято. 

Ако търсите непретенциозно впечатляващо цвете, което има продължителен период на цъфтеж, не се колебайте да засеете този сорт. Цветовете имат форма на чашки. Големината им в диаметър е около 5 – 8 см. Любопитна особеност на Калифорнийския Мак е, че ще цветчетата се отварят само при слънчево време. През нощта се затварят. Облачното време също може да окаже влияние и да остави цветчетата затворени очакващи слънчевите дни. След преминаване на цъфтежния период се образуват шушулки пълни със семена, които се разпръскват. 

Откъм препоръки за наторяване, Калифорнийският Мак на практика не се нуждае от подхранване, но ако е засаден върху бедни почви може да се добавят специализирани торове. 

Ешолцията впечатлява с цветовете си в градините. Всъщност качествата на растението далеч не се изчерпват с красотата му. Някои сортове имат важно място в медицината. Използват се като успокояващо средство. Имат хипотензивни, анестезиращи и противовъзпалителни свойства. Ценни вещества се съдържат в цялата надземна част на цветето – от стъблата до семената. 

Предлаганият тук сорт на Калифорнийския мак е подходящ за използване само с декоративни цели.

Търсите ли още ярки цветове за градината си? Разгледайте страхотното разнообразие от сортови семена на цветя във всички възможни цветове и направете най-добрия избор за вашата градина още сега. 

Разфасовка: 2 гр. семена на цветя Ешолция

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮни, Юли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаМикс
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаДекорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив