МЕНЮ
КОШНИЦА

Италиански семена на Главеста целина с приятен наситен аромат

Италиански семена на Главеста целина с приятен наситен аромат - Целина семена с отлична цена: 2.20 лв.
Най-продаван
Италиански семена на Главеста целина с приятен наситен аромат
2.40 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: S001254

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 3 гр. сортови италиански семена на целина главеста се съдържат в една оригинална опаковка на фирма Франчи Сементи.
  • Норма за сеитба: Към 20 грама семенца на декар.
  • Реколта: От 3 до 4 тона от декар площ.
  • Период на сеитба: Март и април.
  • Период на разсаждане: Май
  • Схема на отглеждане: Редово, климата да е прохладен, почвата с умерена влажност.
  • Вегетация: Септември, октомври.
  • Характеристики на плода: Плодовете са кръгли, диаметърът им стига 10 сантиметра, разширяват се в долната част. Кората е оцветена в жълто-бяло, вътрешността в кремаво до бяло.

Онлайн магазинът ни semenata.bg, в следващите редове, ще представи италианските семена на главеста целина. Попълнението към каталога ни представлява поредният разнообразен вид на познатата ни целина.

Сортът се характеризира с оформянето на едри глави. Ароматът, естествено, е силно наситен, както и на останалите от вида. Листната част се оформя от розетка, с плътна структура. Оцветяването на розетката е в наситен тъмен зелен цвят. Листенцата са със също толкова силен мирис, колкото и главите.

Едрите кореноплоди се славят със своята устойчивост. Благодарение на това успяват да се запазят за по-дълги периоди от време. Това е и една от причините, сортът да стане търсен и предпочитан от редица родни производители. Търговците, изнасящи и внасящи зеленчукови продукти избират сорта също, поради тази причина. Устойчивите зеленчукови продукти запазват и търговския си външен вид.

Самите кореноплоди на главестата целина се формират в кръгли форми, диаметърът на които стига до десет сантиметра, разширени в долната си част. Външната обвивка е оцветена в жълто-бяло, вътрешността – кремаво-бяло.

Семето на вашата бъдеща целина бихте могли да засеете за предварително приготвяне на разсади. Земята, в която поставяте семенцата, следва да е със стойности поне три градуса. Тази температура е нужна за стартирането на изникване на семето.

Укрепналите изникнали млади растения, разсаждайте на закрити места за получаване на ранни добиви.

Знайте, че предшествениците на въпросния сорт главести целини са зеленчукови продукти, изискващи почвата да бъде наторявана. Пример за такива зеленчукови растения са краставици, пиперки, домат и подобни.

Сортът се слави като студоиздържлив, пример са температурни стойности като четири, пет градуса под нулата. Това важи за по-младите, по-зрелите растения издържат до минус седем, минус десет градуса.

При решение от ваша страна да гледате сорта в градината си, бихте улеснили това, осигурявайки си напояваща система. Това би помогнало много, защото целината е зеленчуков продукт, изискващ редовни поливания. Засушаванията не се допускат, иначе рискувате да не получите очакваните резултати.

Влаголюбивостта на главестите целини предполага да поливате през редовни интервали от време. Не спазвайки това, главите не биха достигнали желаните размери, техния растеж ще спре.

Готовите глави събирайте преди да замръзне земята, а времето да е сухо.

За покриване на площ декар, ще са нужни към 20 грама семе. Тази норма ще ви помогне да прецените какво количество семенца да подготвите за вашето избрано място.

Семенцата на главестата целина засявайте през пролетните март, април. Предварителните разсади разсадете през топлия май.

При спазени подходящи условия на отглеждане, бихте могли да добиете завидните 3 до 4 тона главести целини от декар насаждения. Обирането на готовата продукция направете през септември, октомври.

Удачния климат за сорта италианска главеста целина е прохладен, почвата – средно-влажна.

Семена
Кога се засяваФевруари, Март, Април, Май, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември, Октомври, Ноември, Декември
Цвят на плода/цветаБял
Начин на засяванеДиректна сеитба
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението40 - 70 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив