МЕНЮ
КОШНИЦА

Издръжлив райграс за сянка представена от Севън Сийдс

Издръжлив райграс за сянка представена от Севън Сийдс
Издръжлив райграс за сянка представена от Севън Сийдс

Опции

Купи

Озеленяването на градини и паркове, в които се редуват терени обляни в светлина със засенчени площи често се оказва предизвикателство. Как се постига атрактивен изравнен вид на зелените килими при разнородни условия? Набавете си професионални семена за издръжлив райграс на сянка и улеснете значително задачата по създаване на гъста естествена тревна настилка в цялата градина. 

Издръжливят райграс за Сянка е тревна смеска съчетание от различни сортове житни треви, които притежават сходни качества, бързина на растеж, устойчивост и вид. Най-голямото предимство на тревните смеси за сенчести места и Сянка е тяхната завидна устойчивост. Растенията няма да ви разочароват с бързината на растеж и гъстотата на тревните чимове дори в условията на терени със сравнително малко часове слънчева светлина. Житните треви включени в смеските за издръжлив райграс на сянка са подходящи за отглеждане на площи на сянка или шарена сянка. Растенията не се развиват пълноценно в условията на гъста и много плътна целодневна сянка, като площи под короните на дървета, покрай високи огради, сгради и т.н. Затова се препоръчва да изберете място за засяване на семената, което получава поне 4 – 5 часа пряка слънчева светлина на ден. 

Издръжливите райграси за Сянка са предназначени за озеленяване на площи с декоративно предназначение – като градини, скални кътове и други, които не са изложени на интензивен трафик от утъпкване. Тревните площи издържат на слабо газене, но не са подходящи за спортни терени. 

Засяване на семената от издръжлив райграс за Сянка

Сортовете райграси издръжливи за сянка не са претенциозни от към качество на почвата, но ако искате да осигурите оптималните условия, изберете място с песъчлива почва с много добър дренаж. Тревите са студоустойчиви, но, за да извършите успешна сеитба на тревния килим трябва да изчакате покачване на климатичните температури над 5 С градуса. Най-добрият вариант е да засеете семената при температури около 15 – 25 С градуса. Агрономите и озеленителите, които имат опит със затревяване на различни терени прилагат два подхода при сеитбата. Пролетното засяване се извършва в периода Март – Юни. Есенната сеитба се извършва през Септември – Октомври.

Семената на издръжливия райграс за сянка се разпръскват равномерно върху предварително обработени и почистени терени и се валират. Покълването отнема между 1 и 2 седмици в зависимост от температурите и поливането. Тревна смеска Сянка се нуждае от редовно поливане. Това е особено важно в първите седмици след сеитбата. Желателно е да не допускате засушаване или преполиване. Автоматизираното поливане намалява значително времето и усилията по поддържане на тревните площи. 

Този вид Райграс издръжлив на Сянка не изисква често косене. В повечето случаи може да поддържате красивия зелен естествен килим с коситба веднъж седмично. Първото косене се извършва когато тревните насаждения достигнат височина около 6 – 7 см. Поддържащото косене се прави при височина на тревния килим 3 – 5 см. 

Наторяването има много благоприятен ефект върху растежа на растенията и образуването на гъста тревна настилка. В специализираната категория на нашия сайт ще откриете разнообразие от подходящи торове. Най-често се прилагат торове за райграс с дълготрайно действие

Тзи декоративна тревна смеска за сянка се предлага в няколко разфасовки за максимално улеснение на клиентите ни. 1 кг професионални семена ще са ви достатъчни за засяване на около 30 – 35 кв. м. площ. 

Тревните смески за сенчести терени са подходящи за затревяване на градини в паркове, публични и бизнес сгради, болници, училища, частни градини, хотели, ресторанти, резиденции и много други.

  • Норма за сеитба: До 35 квадратни метра с 1 килограм.
  • Разфасовка: 500 гр., 1 кг, 10 кг

Съдържание на издръжлив райграс за сянка:

Червена власатка (Festuca rubra ‘CORA’) – 10%
Червена власатка (Festuca rubra ‘REVERENT’) – 25%
Пасищен райграс (Lolium perenne ‘PARAGOM’) – 10%
Пасищен райграс (Lolium perenne ‘BELIDA’) – 20%
Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea ‘GREYSTONE’) – 35%

Тревни смески
За слънце или сянкаСянка
Устойчивост на утъпкванеНиска
СухоустойчивостНиска

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив