МЕНЮ
КОШНИЦА

Издръжлива тревна смеска на Слънце и слънчеви терени

Издръжлива тревна смеска на Слънце и слънчеви терени
Издръжлива тревна смеска на Слънце и слънчеви терени

Опции

Купи

Постижимо ли е да поддържате свеж зелен тревен килим с изравнен вид и неустоима свежест дори в условия и терени, които са подложени на пряка слънчева светлина през целия ден? В „Севън Сийдс“ ООД с радост ще ви отговорим, че не само е напълно постижимо, но с подходящите тревни смески това предизвикателство се превръща в лесна за изпълнение задача. 

Издръжлива тревна смеска Слънце е много популярен микс от тревни видове, които притежават завидна устойчивост на горещини и суша и едновременно с това впечатляват със зеленината си дори при екстремни температури. Не е изненадващо, че именно издръжливите тревни смески Слънце са сред най-предпочитания продукт от професионални озеленители и архитекти, които поддържат градини на хотели, ресторанти, резиденции, паркове и други представителни сгради и обекти. 

Най-основното за успешното затревяване на терени с издръжливата тревна смеска Слънце е изборът на подходящо място. Комбинацията от семена на 6 вида треви в смеските изисква да изберете най-слънчевия терен за сеитба на издръжлива смеска тревна Слънце. Тревите са бързорастящи и издържат на неблагоприятни условия, като засушаване и различни болести. В най-горещите дни тревните площи трябва да се поливат редовно. 

Засяването на тревна смеска издръжлива Слънце има потенциала да ви осигури красив гъст тревен килим за период от над 15 години. Растенията се развиват отлично при условията по нашите ширини. 

Сортовете треви, включени в смеска тревна издръжлива Слънце имат средна устойчивост на газене. Тревните настилки са подходящи за площи в паркове, хотели, СПА центрове, болници, училища, градини на резиденции, бизнес сгради и много други. 

Оптималните условия за отглеждане на тревни смеси издръжливи Слънце съветват да изберете песъкливи почви с отличен дренаж за отглеждане на растенията. Задържането на прекомерна влага в почвата носи риск от загниване на насажденията и нарушаване на целостта на тревния килим. 

Засяване на семената

Пролетната сеитба на семена на тревна смеска издръжлива Слънце се извършва в периода Март – Юни. Задължително условие за успешно покълване на растенията е температурите да са стабилно положително. Оптималните условия съветват да изчакате покачване на климатичните температури до 15 – 25 С градуса. Семената с успех могат да се засеят и през Септември – Октомври преди понижението на температурите до отрицателни. 

Сеитбата се извършва чрез равномерно разпръскване на семената върху предварително обработен терен – почистен и изоран. След засяването на семената трябва да се покрият с пръст  с дебелина от 0,5 – 2 см в зависимост от структурата на почвата. За да се постигне по-голяма ефективност при сеитбата се извършва валиране след засяването. Семената имат нужда от постоянна влага, за да покълнат, затова редовното поливане е задължително особено в тази период. Семената покълват сравнително бързо – за около 7 – 14 дни. 

Тревните килими със Смески издръжливи Слънце изискват редовно косене. Първата коситба се извършва когато растенията са достигнали височина около 7 см. Поддържащите коситби се правят ежеседмично или при достигане на височина на растенията около 4 – 5 см. 

Най-подходящите торове да подхранване на новозасятите терени с издръжлива тревна смеска Слънце са специализираните торове за нови тревни площи. С успех се използват и минерални торове за райграс с бавно действие. 

Сеитбената норма за семена на райграс издръжлив Слънце е 1 кг семена за площ от 40 кв. м. При нас ще откриете разнообразие от разфасовки за най-голямо удобство и ефективност. 

  • Норма за сеитба: 1 килограм за 40 квадратни метра.
  • Разфасовка: 500 гр., 1 кг, 10 кг

Съдържание:

Червена власатка (Festuca rubra rubra sp.) - 15%
Червена власатка (Festuca rubra rubra sp.) - 15%
Червена власатка (Festuca rubra sp.) - 5%
Пасищен райграс (Lolium perenne sp.) - 15%
Тръстиковидна власатка (Festuca arundinacea sp.) - 40%
Ливадна метлица (Poa pratensis sp.) - 10%

Тревни смески
За слънце или сянкаСлънце
Устойчивост на утъпкванеСредна
СухоустойчивостСредна

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив