МЕНЮ
КОШНИЦА

Семена на зеле Ергенско оригинална опаковка Опал Зи

Семена на зеле Ергенско оригинална опаковка Опал Зи - Зеле семена с отлична цена: 1.30 лв.
Семена на зеле Ергенско оригинална опаковка Опал Зи
1.90 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: OPAL369

Опции

Купи
  • Разфасовка: Онлайн магазин Semenata.Bg предлага сорт Ергенско зеле в оригинални опаковки от производител Опал Зи, съответно в разфасовка 5 гр. (около 1000 броя семена в пакет), 10 гр., 50 гр. и 500 гр. Един грам съдържа около 200 броя сортови семена.
  • Норма за сеитба: За един декар насаждение със зеле разходната норма на семена е между 60 – 80 гр. 
  • Схема на отглеждане: Схемата за отглеждане е 50 – 70 см между зелките.
  • Период на сеитба: Семената се засяват за средно ранно и късно производство. Разсада на Ергенското зеле се прави през май – юни.
  • Период на разсаждане: Готовият разсад от Ергенското зеле се разсажда през юни – юли. 
  • Вегетация: 120 – 130 дни средно продължава вегетацията.
  • Характеристика на плода: Сравнително новият български сорт зеле Ергенско се цени за кисело зеле. Изключително подходящ е за консервиране, но е добър избор и за свежа консумация на салата. Вътрешната част на крехката зелка е бяла на цвят и много сладка. Главата е средно едра 3 – 4 кг. Формата на зелката е компактна и с добър търговски вид.

Зеле Ергенско е отлично за свежа консумация, но сорта е изключително подходящ и за консервиране. Характеризира се с отлична сочност и сладък вкус. Сорта Ергенско зеле е чудесно зеле за приготвяне на кисело зеле.

Изключително популярният сорт има вегетация около 120 – 130 дни. Освен това ергенското зеле е високодобивен сорт, който формира едри и плътни зелки с тежки глави.

Сеитбената норма е както при българското зеле Балкан. Необходими са 60 – 80 гр. семена на Ергенско зеле за запълване на площ от един декар. Разстоянията, които е добре да бъдат спазени са около 50 – 70 см между отделните зелки.

Засейте сортовите семена на ергенско зеле на всяка цена, ако търсите български сорт подходящ за кисело зеле. Компактната зелка, която формира е много подходяща за направата на този любим на много българи деликатес.

Технологично периода на сеитба може да направите за средно ранно или късно отглеждане. Най-подходящо е да се направи предварително разсад от семената. 

Зеле сорт Ергенско се цени все повече и от любители и производители, понеже е високодобивно и с много приятен сладък вкус. Едрината на главите може да достигне средно между 3 – 4 кг. Ергенското зеле  има крехка и сочна глава, която е бяла (за разлика от сортовете, които имат червена глава като сорт зеле Топаз).

Вкусното българско зеле Ергенско се цени все повече и се предпочита от почитателите на полезния зеленчук. Производител на този изключително популярен и харесван български сорт е фирма Опал Зи ООД.

Семена
Кога се засяваМай, Юни
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаСептември, Октомври, Ноември
Цвят на плода/цветаЗелен
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане без конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растението10 - 40 см
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Консервиране

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив