МЕНЮ
КОШНИЦА

Страхотни екзотични зеленчуци семена на зелени Домати Грийн зебра (Green Zebra)

Страхотни екзотични зеленчуци семена на зелени Домати Грийн зебра (Green Zebra) - Домати семена с отлична цена: 5.89 лв.
Страхотни екзотични зеленчуци семена на зелени Домати Грийн зебра (Green Zebra)
6.99 лв.
  • НАЛИЧЕН: В НАЛИЧНОСТ
  • Код: SB0P776

Опции

Купи
  • Разфасовка / брой семена: 0,2 гр. (около 40 - 60 бр. семена на зелени домати Green Zebra има в една опаковка).
  • Норма за сеитба: Към 25 грама на декар.
  • Реколта: - 
  • Период на сеитба: От март до месец май.
  • Период на разсаждане: Май месец.
  • Схема на отглеждане: Тези екзотични зеленчуци се отглеждат колово при схема 80/40-50 см. Могат да се отглеждат на открито и в полиетиленова оранжерия.
  • Вегетация: Около 80 дни.
  • Характеристики на плода: Грийн Зебра е изключително екзотичен сорт домати. Образува кръгли дребни плодове (средно тегло около 70 гр.), които са изцяло зелени отвътре след узряване. Отвън доматките са зелени с интересни светли и тъмно зелени ивици (от там произлиза и наименованието Зебра, подобно на екзотичното животно с черни и бели ивици). Екзотичният зеленчук се цени високо заради своя перфектен вкус и аромат. Подходящи са за прясна консумация и за консервиране.

Екипът на онлайн магазин semenata.bg прибави към зеленчуковия си каталог екзотични семена на зелени домати Грийн Зебра. Сортът е много рядък, но много бързо се популяризира у нас. Причината за това са най-вече цветовете на домата и полезните качества, съдържащи се в него.

В следващите редове несъмнено ще научите повече за интересния екзотичен зеленчук и как може да бъде отгледан. Ако решите да засеете семената на зелен домат, ще имате на разположение полезни и апетитни зеленчуци.

Говорейки за полезното съдържание на вещества, необходими на нашия организъм, доматите Green Zebra, са един от първите избори на вегани и вегетарианци. Слагайки ги на трапезата си пък внасят уют, освен това доматките разнообразяват с уникалния си цвят.

Можете да използвате зеления домат като съставка в салатите си, да ги консервирате или да го сложите в туршия. Няма да изключим и специалистите в кулинарията, които често прибягват до помощта на зелени доматенца при украса.

Както знаем всички зелените цветове успокояват, а какво по-подходящо да сложите този цвят в приготвената си порция.    

Семето на Зеления домат Грийн Зебра се отглежда за средно-късното му производство. Стеблата се издигат на височина, като именно поради височината на растеж имат нужда от опора.

Засяването се извършва на открити пространства. Плодчетата са кръгли, с тегло около 70 грама. Интересно изглежда външната част на зеленчука – тя е на ивици, със светли и тъмни такива. Вътрешността пък е само в зелен цвят. Доматите от сорт Green Zebra са изключително сочни и със запомнящи се вкусови качества.

Зеленият домат събира в себе си множество витаминозни и минерални съставки. За да се чувствате енергични и тонизирани през деня, може да си хапвате тези домати, в съчетание с други зеленчуци. Така поемате достатъчно здравословни вещества и ще се чувствате добре.

Няколко съвета как да се справите с отглеждането на сорта.

На първо време знайте времето за сеене на семенцата, това са пролетните месеци – март, април и май.

След получаване на добре оформен разсад, извадете го на открити площи, където засаждайте всяко едно на 40-50 сантиметра едно от друго. Между самите редове оставете 80 см дистанция.

Начинът им на разположение ще Ви даде спокойствие, че оставяте пространство за развитие на доматите.

Още един съвет от специалистите на онлайн магазин semenata.bg, който ще Ви е от полза. Когато избирате място, където ще се развиват плодовете, съобразете се с това, че този сорт обича слънчевите лъчи и топлината. Поливането също трябва да бъде редовно за получаване на добре оформени и качествени плодове.

Семена
Кога се засяваМарт, Април, Май
Особености на растениетоДиректни сортове
Цъфтеж/БеритбаЮли, Август, Септември
Цвят на плода/цветаЖълт, Зелен, Смесени цветове
Начин на засяванеОтглеждане чрез разсад
ДълговечностЕдногодишно растение
Място на отглежданеОтглеждане на открито
Необходимост от опораОтглеждане на конструкция
Нужда от поливанеУмерено поливане
Необходимост от светлинаСветлолюбив вид
ЗимоустойчивостНезимоустойчиво растение
Височина на растениетоИндетерминантен вид (високорастящ при домати)
Предназначение на плода/цветаПрясна консумация, Декорация

Напишете отзив

Моля влезте или се регистрирайте за да напишете Вашият отзив